Teknoloji Kulübü Romanya´da Ziyaretler Gerçekleştirdi

28 Mayıs 2015 18:45

Teknoloji Kulübü ve Robotik Eğitim Derneği yönetim kurulu yarışma için gittikleri Romanya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Yönetim kurulu, Romanya çıkarmasında ilk olarak Erasmus kapsamında proje ortağı oldukları Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti. Teknoloji kulübü üyeleri, Oda Başkanı Tamer Atalay ve gençlik kolları Baskanı Ercan Doğan ile oda yönetiminin katıldığı toplantıda bir araya geldi.  

Ekip, Türk İş Adamları Derneği (TİAD) ve Romanya'daki Genç Türkler Derneğine (ROGETU) de ziyarette bulundu. 

Teknoloji Kulübü ekibi,  Romanya'daki Genç Türkler Derneği'nin  davetlisi olarak Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği' ni ziyaret etti. Elçilik müsteşarı Sevil Özgür Bedir, TİAD basın ve reklam sorumlusu Cemil Akkaya ve ROGETU Dernek Başkanı Zekeriya Doğan ile bir araya geldi.  Ekip, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'na (TİKA) da gitti. TİKA Bükreş Kordinatörü Hacı Ahmet Daştan  Romanya, roman vatandaşları ve soydaşlarımızı ilgilendiren tüm projelerde Teknoloji Kulübü’ne destek sözü verdi.

Kulüp, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılmak üzere, ilk defa Türkçe ders vermeye başlayan Colegiul Economic A.D.XENOPOL Lisesindeki törene katıldı. Burada Türkçe ders vermeye başlanan sınıfları yakından gören ekip daha sonra Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.  

Türk şehitliğine giden Teknoloji Kulübü şehitliğe çelenk bıraktı.  Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği'nde  Türkiye Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile bir araya gelen ekip, Türkiye- Romanya arasında gerçekleşecek tüm projelerde destek sözü aldı.

Ferdi Alakuş ziyaretlerde,  Türkiye’de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek ulaslararası çapta ortaklaşa gerçekleştirilebilecek projelerden bahsetti.

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...