BAKA Kalkınma Kurulu, Antalya´da Toplandı

28 Mayıs 2015 18:48

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu 2015’in ilk toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. Kalkınma Kurulu Başkanı Ali EROĞLU’nun başkanlığında toplanan Kalkınma Kurulu üyelerine 2014 yılı ajans faaliyetleri, ajans kurumsal stratejik plan çalışmaları ve 2015 yılı mali destek programı süreçleri hakkında bilgiler verilirken, 2016 yılında çıkılacak mali destek programı için üyelerin görüşleri alındı.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan BAKA Kalkınma Kurulu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali EROĞLU’nun başkanlığında toplandı. Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere toplam 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun üyelerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı ÖZEN, toplantının açılışında Kalkınma Kurulu’nun önemini vurguladı. Genel Sekreter olarak kendisinin ilk Kalkınma Kurulu toplantısı olduğunu söyleyen Mehmet Sırrı ÖZEN, Kalkınma Kurulu’nun Ajans faaliyetlerinin belirlenmesinde daha aktif rol alması için elinden gelen her türlü desteği vereceğini vurguladı.

Gündem maddelerine geçilen toplantıda; Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip BİLGİLİ 2014 Yılı Ajans Faaliyetleri, Strateji Yönetim ve Koordinasyon Birim Başkanı Lokman PEHLİVAN Ajans Stratejik Plan Hazırlıkları, Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan MESUTER de başvuruları tamamlanıp değerlendirme sürecindeki 2015 yılı mali destek programı hakkında sunum yaptı.

2016 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI HAKKINDA KURUL ÜYELERİNİN GÖRÜŞÜ ALINDI

BAKA’nın Stratejik Plan hazırlıkları hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından Ajans Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında Ajans iç paydaş/dış paydaş görüşleri sonucunda belirlenen 5 yeni vizyon önerisi, Kalkınma Kurulu üyelerinin oylarına sunuldu. Kalkınma Kurulu üyeleri tarafından seçilen 3 yeni vizyon önerisi BAKA Yönetim Kurulu’na sunulacak.

Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan MESUTER’in yapmış olduğu bilgilendirme sunumunun ardından BAKA’nın 2016 yılında çıkacağı mali destek programı ile ilgili Kurul Üyelerinin görüşleri alındı. Mali destekler konusunda her ilin önceliklerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Kalkınma Kurulu üyeleri, konunun il bazında toplantılarla alt yapısının oluşturulup bir sonraki kurul toplantısında tekrar gündeme alınmasını istedi.

Üyelerine görüşleri için teşekkür eden Kalkınma Kurulu Başkanı Ali EROĞLU, bir sonraki toplantının Eylül ayı içerinde ve Burdur’da yapılacağını belirterek toplantıyı sonlandırdı.

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...