Hünerli eller maharetlerini sergilediler

28 Mayıs 2015 18:49

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün çeşitli sanat ve meslek dallarında 2014-2015 eğitim-öğretim yılı boyunca açtığı yaklaşık 950 kurstan 20 bine yakın vatandaşımız faydalandı.

Yıl boyunca düzenlenen kurslarda kursiyerler tarafından ortaya konan yüzlerce eserin sergilendiği yılsonu sergisi, başta Vali Vahdettin Özkan ve Eşi Dr. Ruhan Özkan olmak üzere, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep özel, kamu kurum/kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

EĞİTİMLER ÖNEMLİ VE ANLAMLI

Açılışta konuşan Vali Özkan; Milli Eğitim Bakanlığımızca, Halk Eğitim Müdürlüklerimiz vasıtasıyla Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de çok önemli ve anlamlı hizmetlerin verildiğini belirtti.

HÜNERLİ ELLERDEN SAYISIZ SANAT ESERİ

“Özellikle hanımefendilerin ve genç kızlarımızın çok değişik alanlarda eğitim alıp, hünerlerini göstererek, sayısızca sanat eseri ortaya çıkardıklarını görmek bizleri çok mutlu etmekte” diye konuşan Vali Özkan;  İlimizde de hayat boyu öğrenme kapsamında nitelikli bir şekilde icra edilen halk eğitimlerinin, son zamanlarda klasik eğitimler dışına çıkarak eğitimi yaşamın bütün alanlarına yaygınlaşarak devam ettirmekte olduğunu belirtti.

OSMANLICAYA YOĞUN İLGİ

Osmanlıca kurslarına vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi gösterdiğini aktaran Vali Özkan, “Özellikle milli ve manevi değerlerimizden Osmanlıcanın okullarımızda ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen kurslarla ilimizde yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Tüm eğitim faaliyetlerinde fedakârca çalışan öğretmen kadromuza, örgün dışında eğitim-öğretim vakitleri dışında okullarını kursiyerlerimize açan, bu kurslardan istifade eden öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılış kurdelesini Dr. Ruhan Özkan vatandaşlarla birlikte keserek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Süleyman Demirel Kongre Merkezinin tamamını kaplayan sergi stantlarını gezen Ruhan Özkan eserleri yakından inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.

2014-2015 Eğitim-öğretim yılı boyunca devam eden kurslarda kursiyerlerin ortaya çıkardığı yüzlerce eserin ve ürünün bulunduğu sergiyi gezen Vali Özkan, eserleri inceleyerek kursiyer ve yetkilerden bilgi aldı.

Dezavantajlı vatandaşlarımız tarafından ortaya çıkarılan eser ve ürünlerinde çok sayıda bulunduğu sergide Vali Özkan, kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi aldı.

 

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...