‘’Sağlıkta memnuniyet yüzde 80’e çıktı’’

28 Mayıs 2015 18:51

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ilimizde sağlık hizmetlerinin övünülecek düzeyde olduğunu bildirdi. Bilgiç, ‘’Isparta’da sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 45’ten yüzde 80’e çıkmış durumda’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde yöneticilerle bir araya geldi. Türkiye'de yeni Tıp Fakültelerinin açılmasının yılarca engellendiğini ve AK Parti Hükümeti döneminde birçok tıp fakültesi açıldığını bildiren Bilgiç, ‘’Ama doktor ihtiyacını karşılayacak konuma en az 15 yılda ulaşırız diye tahmin ediyoruz. Bakanlığımız farklı tedbirler üzerinde çalışıyor. Her yıl 1 milyon yeni nüfus geliyor.

‘’CANI SIKILDIĞI İÇİN HASTANEYE GİDEN BİLE VAR’’

Bununla birlikte doktora erişim de kolaylaştı, doktorlarımızın da iş yükü arttı. Bunun farkındayız. Canı sıkıldığı için hastaneye gidenler bile var. Doktorlarımızın iş yükü gittikçe artıyor. Ama Türkiye'de bugünkü durumdan geriye gidilemez. Hizmetlerin geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması gerekiyor. SGK sisteminin geçmişten gelen sıkıntıları var. Bu mali sorular hala çözümlenemedi. Erken emeklilik, süper emeklilik gibi uygulamalarla Türkiye'de 1 çalışan 3 emekliye bakar durumda. Avrupa'da 1 çalışan 2 emekliye bakıyor. Bakanlığımız bu açığı kapatmak için reçete farkları, katılım payları gibi tedbirlere başvurdu. Isparta, sağlıkta Türkiye ortalamasının üzerinde. Memnuniyet oranı yüzde 45’lerden yüzde 80'nin üzerine çıkmış durumda. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz. Sağlık övündüğümüz konuların başında geliyor. Sağlıkla ilgili şikâyet doktor ihtiyacı dışında neredeyse sıfır düzeyinde’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...