Kültürler Hırvatistan’da buluştu

7 Kasım 2012 17:49

Hırvatistan’ın Split kentinde gerçekleştirilen “Kültürlerimizin Buluştuğu Yerde Buluşalım” adlı comenius projesine katılan Gülbirlik İlkokulu proje ekibi yurda döndü.

27 Ekim-2 Kasım 2012 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Split Kentinde gerçekleştirilen proje toplantısına İngiltere, İtalya, Litvanya, Polonya, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan’ın yanı sıra ilimizden Gülbirlik İlkokulu katıldı.

Proje kapsamında Hırvatistan’ın mutfak kültürü,halk oyunları,geleneksel müziği ve kültürel yapısı tanıtıldı. Gülbirlik İlkokulu Müdürü Muzaffer Sarışahin, proje koordinatörü

Sabit Türkmen, öğretmen Salih Çatal’ın katıldığı çalışmada ilimizin tarihi ve doğal güzellileri ,yöresel yemekleri ve folklorik yapısı tanıtıldı.Ayrıca Isparta’da eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Proje koordinatörü Sabit Türkmen, “ Bu proje ile Hırvatistan’ın Split kentinin yöresel yemeklerini,halk müziğini içine alan kültürel yapısı ile tarihi ve doğal güzelliklerini yakından

Tanımış olduk. Ayrıca eğitim-öğretim ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk” dedi. Okul müdürü Muzaffer Sarışahin  ise “ Comenius projesi katılımcı ülkelerin kültürlerini daha yakından tanıma imkanı bulacağız. Bu ziyaretimizde Split  kentini tanıma imkanı bulduk.Bundan sonraki ziyaretimiz ise öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte İspanya’ya yapılacak olup şimdiden ilimizi tanıtmak adına proje çalışmasına başladık” dedi.

 

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...