“Don afeti gül çiçeğini de etkiledi!”

29 Mayıs 2015 19:14

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Nisan ayının sonlarında yaşanan don afetinin gül çiçeğini de vurduğunu açıkladı. Gül sezonunun 15 gün geç açıldığına dikkat çeken Çelik, ‘’Herhalde 7000 ton gül rekoltesini yakalayamayacağız. Ama geçen yıl ki fiyatı korumayı düşünüyoruz’’ dedi.

Nisan ayında yaşanan don afeti tarım ürünlerini etkilediği gibi gülü de etkiledi. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gül sezonunun 15 gün geç açıldığını ve rekoltede yüzde 25 kayıp yaşanabileceğine dikkat çekti.

‘’YAĞMUR YAĞARSA HASARI BİR NEBZE KAPATABİLİRİZ’’

Hafta içerisinde etkili bir yağış meydana gelmesi halinde don afetinin oluşturduğu tahribatın bir nebze olsun giderilebileceğini bildiren Çelik, ‘’Kent genelinde 22 bin dekarda gül çiçeği ziraatı yapılıyor. Biz daha önce 7000 ton gül çiçeği rekoltesi bekliyorduk. Ancak tablo gösteriyor ki bu gerçekleşmeyecek’’ dedi.

‘’GÜLÇİÇEĞİ ALIM KAMPANYASINDA SORUN YAŞANABİLİR’’

Öte yandan don ve diğer afetler nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşandığını ifade eden Çelik, ‘’Gül çiçeği alım kampanyasında sorun yaşanabilir. 2016 yılı için Gül Çiçeği ekim alanlarının artırılmasında fayda görüyorum. 2014’te çiftçiye kilogram başına 4.21 TL ödeme yapmıştık. Bu yıl da fiyatı korumayı planlıyoruz. Rakam, hasat sezonu tamamlandıktan, piyasa şartları oluştuktan sonra açıklanacaktır’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...