Orman yangınlarıyla mücadelede vatandaş daha etkin kullanılacak

29 Mayıs 2015 19:15

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da toplandı. Vali Özkan’ın başkanlık ettiği toplantıda, yangınlarla mücadele konusunda vatandaşların da etkin kullanılması ve bilinçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu dün Isparta’da çıkması muhtemel orman yangınlarıyla mücadele ve alınması gereken önlemlerle alakalı bir toplantı düzenledi. Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ile Okan Leblebiciler, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ve çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantı Orman Bölge Müdürü Değirmenci’nin sunumuyla başladı.

‘’YANGINLA MÜCADELEDE VATANDAŞ DAHA DA BİLİNÇLENDİRİLMELİ’’

Ardından bir konuşma yapan Vali Özkan, ‘’Orman yangınlarını önlemek için tüm kurum ve kuruluşlar gerekli hassasiyeti göstermeli. Orman yangınlarında yer alan ekip ve kullanılan ekipman en iyi şekilde organize edilmeli. Orman yangın hattı Alo 177 daha etkin bir biçimde kullanılmalı. Ayrıca eğitimlerle halkın bu süreçte daha iyi bilinçlendirilmesiyle destek verilmesi gerekiyor. Yangınsız bir yıl diliyorum’’ dedi. Toplantının devamında işbirliği ve koordinasyon konuları, katılımcı kurum ve kuruluş temsilcileri ile tartışıldı. Neticede 26 madde karara bağlanarak, 2015 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Kararı imza altına alınarak yürürlüğe konuldu.

KOMİSYON VERİLERİNDEN BAZILARI

Son 10 yıllık dönemde Isparta’da yıllık ortalama 34 yangın meydana geldi. Bu yangınlardan da 46 hektar alan etkilendi. 2014 yılında 31 yangın meydana geldi ve 38 hektar alan zarar gördü. 2015 yılının ilk 5 ayında ise 2 yangın meydana geldi ve 1 hektar alan etkilendi. Bugüne kadar meydana gelen yangınların çıkış sebepleri arasında ise en çok yıldırım, İhmal (anız yakma, sigara, mangal kömürü ocağı), katı atık deposu – çöplük, dilek feneri etkili oldu.

 

 

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...