“Bu Fetih dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır”

30 Mayıs 2015 12:01

Memur – Sen İl Temsilcisi Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Akçil’in mesajı şöyle: “Bugün İstanbul'un fethini gurur ve minnet duygularıyla bir kez daha kutluyoruz. İstanbul'un fethi, yalnızca bir dünya şehrinin el değiştirmesi gibi basit bir olay değil, sonuçları itibariyle küresel dengeleri bozacak, insanlığa yeni bir çığır açacak stratejik ve muhteşem bir hamledir. O dönemin şartlarında 'fethedilmesi imkansız' kabul edilen İstanbul'u, büyük Türk hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusu fethetmiştir. 1453 yılına kadar defalarca kuşatmaya uğrayan ancak fethedilemeyen İstanbul'u 21 yaşındaki Fatih, aklı, imanı, feraseti, devlet adamlığı ve dirayeti ile kuşatmış ve feth - i mübün'i gerçekleştirmiştir.

Fatih'in 21 yaşındaki azim ve kararlılığını günümüz Türk gençliğinin ilke edinmesi Osmanlının torunları olan bizler için gelecek açısından önemli bir faktör olduğunu düşünüyoruz. 562 yıl önceki yüksek iradeye ve hoşgörüye bugün daha çok ihtiyacımız vardır. Büyük Türk hükümdarı Fatih'in 21 yaşında ortaya koymuş olduğu azim ve kararlılığı bütün Türk gençliği kendisine ilke edinmelidir. Birlikte yaşama idealimizin sarsıntı geçirdiği, bir arada olma isteğimizin sekteye uğradığı günümüzde; 562 yıl önce ortaya konulan yüksek iradeye, uzlaşma ve hoşgörü anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul'u bir Osmanlı şehri yaparak çağı değiştiren, dünyaya yeni bir başkent armağan eden, başta büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükran ile anıyoruz”.

 

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...