‘’SDÜ’de sadece akademi konuşulacak’’

30 Mayıs 2015 12:07

Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, yeni dönemde SDÜ’nün 2 rotası olduğunu söyledi. Bu anlamda öğrenci odaklı çalışmalar yapacaklarının altını çizen Çarıkçı, ‘’Minik hamlelerle algı değişikliği yapacağız. Niyetimiz halis. Öğrenciler takip edilebilir olmalı’’ dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversiteyi  aslına döndürecek çalışmalar yapacaklarını açıkladı. Şu ana kadar ortak programlar oluşturulamadığını ifade eden Çarıkçı, ‘’Bu anlamda Malezya'dan kaliteli bir üniversite ile protokol imzaladık. Ortak programlar için iyi niyet anlaşması düzenledik. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz için ortak program açacağız. Bu üniversitemiz için bir ilk. Şu ana kadar ortak bir program oluşturulamamış. Nijerya'dan bir üniversitemiz ile görüşüyoruz. Yabancı öğrenciler için oryantasyon merkezi projemiz var. Yabancı öğrencileri buraya getirmek yeterli olmamalı. Hem eğitim hayatlarının kaliteleşmesi hem de sivil hayatları açısından biraz çalışma yapmamız gerekiyor. Üniversitenin yapması gereken işlere dönmesi için çaba sarf ediyoruz. Nitelik artırmak, ortak programlar yapmak. Üniversite kendiişleri ile anılacak sözümüz var. Bu sözümüz doğrultusunda çalışıyoruz’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİ TAKİP EDİLEBİLİR OLMALI’’

Öte yandan üniversitede çok öğrenci olmasının öğrenciyi takip edilir olmaktan uzaklaştırdığını belirten Çarıkçı, ‘’İlimiz için ikinci bir üniversite tartışmaları bu anlamda çok önemli. İktisat Fakültesi'ni örnek olarak veriyorum. Tek başına 8 bin öğrenci. Öğretim üyesi kadrosu olarak çok güçlüyüz ama aşırı büyümenin getirdiği sorunlar var. Çok kaliteli hocalarımız var. Bir hocaya 25 saat ders, 700 öğrenci verdiğiniz zaman kolay olmuyor. Yapısal sorunlara radikal çözümler getirmek gerekir’’ diye konuştu.

‘’MİNİK HAMLELERLE ALGI DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ’’

Öğrenci odaklı yönetim modeli kapsamında ilk olarak her gün 2 öğrenci velisini arayacaklarını bildiren Çarıkçı, ‘’Bu şekilde onlarca, yüzlerce öğrenciye dokunmuş olacağız. Örnek bir model oluşturacağız. Minik hamlelerle bir algı değişikliği yaratmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’YOLUMUZDAN SAPMAYACAĞIZ’’

Diğer taraftan SDÜ Rektörlüğüne aday olduğunda üniversitede sadece akademinin konuşulması ve öğrenci odaklı yönetim konusunda söz verildiğini belirten Çarıkçı, ‘’Bu yoldan hiç sapmayacağız. Ufak tefek hatalarımız olacaktır ama bizim yolumuz bu. Niyetimiz halis’’ ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...