Avukatlar bilgilendirildi

3 Haziran 2015 17:42

Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu ve Isparta Barosu avukatlarını Isparta Avukat evinde buluşturan başkan Gökmen Gökmenoğlu, "Bizim için en önemli bir semineri Isparta'da gerçekleştirdik, avukat arkadaşlarımız da yeni Yargıtay kararları ve içtehatlar konusunda aydınlanmış oldular." Avukat evinde yapılan toplantıda İstanbul Barosu başkanı AV. Ayça Özdoğan, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Serpil Özok  "Aile Hukuku" ve Mal rejimi" konusunda meslek içi eğitim çalışmasını gerçekleştirdiler.

Seminerde, boşanmalarda mal paylaşımı, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi, olağan üstü mal rejimi, kredili taşınmazlar (boşanma davası tarihi ile bağlantılı)  gibi konulara değinildi.

Seminerde eğitim çalışmalarını sürdüren Av. Ayça Özdoğan; Eşler arasındaki boşanmalarda yargıtaydaki dosyalara bakıldığında en çok karşılarına çıkan davaların ilk evlilikten olan çocuklar, ikinci eşten olan çocuklar ve mal paylaşımları davalarının önde olduğunu ifade etti. Konularına göre örnekler veren Özdoğan, artık günümüzde birçok şeyin değişmesi sonucu ortaya çıkan ilginç davalar oluyor. Kanun koyucunun edinilmiş mal konusundaki iradesine göre tv kanallarında emek verilmeden kazanılmış paralara şer koyarak benim stilim, benim tarzım, survivor, yetenek sizsiniz gibi programlardan kazanılan metaların emek karşılığı olduğu kararına varıldı. Boşanmalar ve mal varlıkları konusunda, İsvirçre Federal mahkemelerinden de örnek alan Türkiye, kararların hem Avrupa hem Türk doktrinine göre değerlendirildiğini vurguladı.

 

 

Bu haber 870 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...