Bilgiç’ten gül üreticisine destek sözü

3 Haziran 2015 17:46

Isparta’yı tıbbi ve aromatik bitkilerde üs haline getirmeyi planladıklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, üreticilere gül bahçesinden destek sözü verdi.

Gül üreticisinin her türlü desteği hak ettiğini belirten AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, gülde teşvik kapsamında desteklemelerin devam edeceğini söyledi.

Isparta’da lavanta ve gül gibi tıbbi aromatik bitkilerin desteklenmesi yönünde önemli adımların atılacağını belirten Süreyya Sadi Bilgiç, “Biz Isparta’yı tıbbi ve aromatik bitkilerde bir üs haline getirmeyi düşünüyoruz. Burada müthiş bir iklim var. Lavanta ve benzeri çeşitler ile ilgili önümüzdeki günlerde çeşitli çalışmalar yapacağız. Gülü yağlı tohumlar kapsamına aldırdık. Bu önemli bir destektir ama şimdi önümüzdeki süreç içerisinde dekar başı desteği gülde getirme noktasında ve güle teşviki ve üreticiyi destekleme noktasında çalışmalarımız devam ediyor.  Tıbbi aromatik bitkilerde önümüzdeki süreçte ciddi bir şekilde yağlı tohumlarımızla birlikte çalışmaları hızlandıracağız. Bir akredite laboratuvar ticaret ve sanayi odamız ve üniversitemizle birlikte üzerinde durduğumuz bir kozmetik laboratuvarı yapma planımız var. İnşallah onu da ilimize kazandırdığımızda bizim bu markalaşma sürecimiz açısından büyük önem arz edecek. Çok önemli iki markamız var. Katma değeri artırmamız gerekiyor. Sanayi ve tesisleri artırmamız gerekiyor. Bugün 20 milyon euro dediğimiz rakamı inşallah katma değeri artırarak önümüzdeki süreçte çok daha yukarılara çekmenin yollarını hep birlikte aramamız gerekiyor. Bu sezon üreticimiz açısında hayırlı olsun diyoruz.” diye konuştu.

 

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...