“Asıl Engelliler size sahip çıkmayanlardır”

3 Haziran 2015 17:49

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Eczacı İsa Önder Dinçtürk, hafta sonunda 3 derneği ziyaret ederek, engellilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Dinçtürk, çözüm yolları konusunda birlikte çalışması gerektiğine dikkat çekerek, “Sizler engelli değilsiniz… Asıl engelliler bu malum zihniyet ve size sahip çıkmayanlardır” dedi.

İlk olarak Ortopedik Engelliler Derneği (OED) Başkanı Ramazan Erdoğan, Başkan Yardımcısı ve Çünür Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç ile Bağlar Mahallesi’ndeki dernek bürosunda bulunan üyelerle bir araya gelen CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, engellilerin sorun ve sıkıntılarını yakından bildiğini, kendisinin de bazı engelli derneklerinde üyeliklerinin bulunduğunu ve fahri olarak çalışmalara katıldığını aktardı.

“EN BÜYÜK SIKINTI: DUYARSIZ ESNAF VE

ENGELLİLER HESABA KATILMADAN YAPILAN EVLER”

Kaldırım işgalleri, esnafların duyarsız davranışları ve engellilere uygun evler yapılmadığına dikkat çeken OED Başkanı Ramazan Erdoğan, “Bizler sesimizi duyurmak için birçok çalışmalara katılıp, engelliler adına projeler üretilmesini talep ediyoruz. Ancak yetkililer bize tam anlamıyla destek olmuyorlar. Esnaflarımız daha fazla satış yapabilmek için kaldırımları işgal ediyor, bizlerin de bu şehirde yaşadığımızı göz ardı bırakıyorlar. Bizler yeni şehir planlamasında yapılan evlerin, engelli girişlerine uygun olarak tasarlanması gerektiğini ve bizlerin ulaşımının kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. Bu yönde çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

“HER ZAMAN ARKANIZDAYIM…”

Kendisinin de kaldırım işgalleri konusunda hassasiyet sahibi olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk, “Ben de engelli derneklerine üyeliği bulunan bir yurttaş olarak, zaman zaman etkinliklere katılma fırsatı buluyorum ve engelli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Kaldırım işgallerinin duyarsızlıktan başka bir tabiri olamaz. Bu konuda yakın zamanda fahri olarak açtığım ve kazandığım bir hukuki mücadelem de var. Her zaman arkanızdayım… Telefonum 7 gün 24 saat açıktır. İhtiyaç duyduğunuz her anda bana ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

DİNÇTÜRK: “MECLİSTEKİ GÖZÜNÜZ BİZ OLACAĞIZ”

Ardından Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şubesi’nde Başkan İsmail Er ve üyeleriyle bir araya gelen Dinçtürk, burada da görme engellilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Görme Engellilere hak ettikleri değerin verilmediğinden yakınan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, engellileri siyasette daha fazla görmek istediklerini iletti.

Bunun üzerine sözü alan Milletvekili Adayı Dinçtürk ise, “Bizim partimizde 2015 seçimleri önce ilk defa bir ön seçim gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bile kendisi ön seçime dahil ederek tekrar adaylığa getirildi. Biz isterdik ki engellilerimiz de bu seçimlerde aday olsaydı. Ancak bu durumu sizlerle sürekli irtibat halinde olarak, sizlerin gözleri biz olarak telafi edeceğiz. Meclisteki gözünüz biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yürüme Engelliler Yaşam Derneği’nin Davraz Mahallesi’ndeki bürosunda Başkan İsmail Hakkı Atasoy ve üyeleriyle buluşan Dinçtürk, burada da sorun ve sıkıntıları dinleyerek, çözüm yolları noktasında yapılabilecekleri masaya yatırdı.

SİYASİ VE BÜROKRAT KESİMİN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİLER…

Kendilerinin düzenledikleri etkinliklere siyasi ve bürokrat kesimin ilgisiz kaldığından yakınan Yürüme Engelliler Yaşam Derneği Başkanı İsmail Hakkı Atasoy, basında çok fazla yer bulamadıklarından şikayet etti.

Siyasi ve bürokratların çok kez kendilerine birtakım sözler verip, yerine getirmediğini de Dinçtürk’e ileten Atasoy, “Bu konuda bizim sizden bir şüphemiz yok. Biz herhangi bir siyasi partinin tarafı değiliz, ancak sizin derneğimizde bulunan üyeliğiniz ve desteklerinizi hepimiz biliyoruz. Her zaman yanımızdasınız ve inşallah milletvekili olduğunuzda da yanımızda olacaksınız. Ben burada bir siyasi propaganda kesinlikle yapmıyorum ama bütün siyasi ve bürokratların sizler gibi bizimle iç içe olmalarını bekliyorum” diye konuştu.

DİNÇTÜRK: “ASIL ENGELLİLER SİZ DEĞİLSİNİZ, ONLAR…”

Kendisine gösterilen teveccüh için teşekkür ettiğini ifade eden Dinçtürk ise, “Engellilerimize toplum olarak hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Zaten ben sizleri birer engelli olarak görmüyorum. Hepiniz engeli olmayan birçok insandan daha sağlamsınız ve daha iyi şeyler yapıyorsunuz. Asıl engelliler, toplumumuzda artık teknoloji çağıyla birlikte ellerinden telefon düşmeyen ve bu ülke için bir çivi dahi çakmadan boş konuşan insanlar. Toplumumuz artık potansiyel bir engelli olmaya sevk ediliyor. Sosyal ve kültürel özgürlükleri kısıtlanıyor, bir araya gelindiği vakitte artık iki kelime konuşamayacak dereceye sevk ediliyor. İşte asıl engelliler onlar… İşte asıl engelliler ülkeyi kaosa sürükleyen malum zihniyet ve size sahip çıkmayan insanlardın” diyerek sözlerini noktaladı.

Dernek ziyaretleri karşılıklı iyi dilek - temenniler ve başarı dilekleriyle son buldu.

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...