SDÜ’ye ödül yağmuru

4 Haziran 2015 18:24

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye İhracatçılar Meclisi, BTSO ve BEBKA’nın birlikte organize ettiği “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 7. AR-GE Proje Pazarı Zirvesi ve 5. Tasarım Yarışması” uluslararası düzeyde 27–29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. “Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" ile eş zamanlı olarak “Bursa Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları” kapsamında gerçekleşen zirvede Süleyman Demirel Üniversitesi üç ayrı ödüle layık görüldü.

7. AR-GE Proje Pazarı Zirvesi’nde en çok proje gönderen üniversite ödülüne layık görüldü. Süleyman Demirel Üniversitesi adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan aldı. Kimya Mühendisliği Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Mustafa Karaboyacı’nın yürütücülüğünü yaptığı ve Tekstil Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Enfal Kayahan’ın proje ekibinde yer aldığı “Yüksek Katmadeğerli Ekolojik Tekstil Üretimi İçin Endüstriyel Doğalboya Proseslerinin Geliştirilmesi” adlı proje,  “Bitim (Boya, Baskı ve Kaplama) İşlemlerinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik” dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Tekstil Mühendisliği Öğr. Gör. Dr. Demet Yılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı Arş. Gör. Nazife Korkmaz ve Yüksek Lisans Öğr. Gizem Kayabaşı’nın proje ekibinde yer aldığı “Nanolif İçerikli İnovatif İplik Üretim Prosesinin Geliştirilmesi ve Fonksiyonel İplik Üretimi” adlı proje “Fonksiyonel Lif ve Polimerler” dalında ikincilik ödülünü aldı.

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...