Teknoloji Kulübü Kendi Şirketini Kuruyor

4 Haziran 2015 18:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü öğrencileri 4 yıllık robotik sistemler üzerindeki çalışmaları ve deneyimleri ile Medikal alanda geliştirdikleri projeyi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Teknogirişim Sermaye Desteği 3 aşamalı programına sundu. Projeleriyle yaklaşık 100 bin TL hibe alan Teknoloji Kulübü öğrencileri, Teknokent bünyesinde “İ-tech Robotik ve Otomasyon Limited Şirketi”ni kurdu. Tüm aşamaları başarıyla geçen öğrenciler Ankara’da yapılan mülakatın ardından projeleri için destek almaya hak kazandılar.

Uygulama alanı hastaneler olan proje Türkiye’de bir ilk niteliğinde olacak. Projenin hazırlanma aşmasında uzmanlarla koordineli hareket eden öğrenciler Türkiye’deki hastanelerde daha önce uygulanmayan AGV sistemini (otomatik yönlendirmeli araçlar) kendileri üretecekler.

Bunun gibi girişimci projelerin örnek temsil etmesi gerektiğini söyleyen Teknoloji Kulübü Başkanı ve şirketin müdürü Ferdi Alakuş, “Süleyman Demirel Üniversitesinin bizim için anlamı çok fazla. Bu yüzden şirketi SDÜ teknokentinde kurmamız bizim için önemliydi. Kurduğumuz bu şirket üzerinden üniversitemiz ve ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.”

Bu haber 920 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...