Biyokaçakçılık masaya yatırıldı

4 Haziran 2015 18:27

Biyolojik çeşitlilik açısından Avrupa’nın en zengin ülkesi olan ülkemiz ve özellikle sahip olduğu tabiat parkları, sulak alanlar ve yaban hayatını koruma alanlarıyla ilimiz, “Biyokçakaçılıkla Mücadele Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. Çalıştaya Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, kaymakamlar daire amirleri ve akademisyenler katıldı.

BİYOKAÇAKÇILIKLA MÜCADELE TOPYEKÜN BİR GÖREV

Yaptığı konuşmada çalıştayın doğal zenginliklerimizin korunması açısında çok önemli olduğunun altını çizen Vali Özkan” Doğal zenginliklerimizi korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetme konusunda çalıştay sonucu çıkacak veriler bizlere yol gösterici olacaktır. Biyokaçakçılıkla mücadele topyekün sürdürülmesi gereken bir çalışmadır. Doğal zenginliklerimizin ve değerlerimizin tespit edilmesi ile oluşturulacak farkındalık çalışmalarında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışması gerekmekte” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Çocuk ve gençlerimizi biyokaçakçılık, doğal ve biyolojik çeşitliklerimiz konularında eğitmenin ve toplumumuzda farkındalık oluşturmanın öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu belirten Vali Özkan, “Zenginliklerimizi kaybetme risklerini kontrol altına alıp kurumsal reflekslerimizi en üst düzeyde tutmalıyız. Biyokaçakçılık konusunda kolluk kuvvetlerimiz ve ilgili kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışarak önleyici faaliyetleri arttırmamız gerekiyor” dedi.

BİYOKAÇAKÇILIK CİDDİ BİR SUÇ

Ülkemiz coğrafyasının zenginliği olan, nesli tehlike altında bulunan canlı ya da ölü fauna ve flora türlerini ya da onlardan yapılmış ürünleri yetkili kurumların izni olmadan yabancılar tarafından yurt dışına kaçırılması (biyokaçakçılık) suç sayılmakta ve yüksek miktarlarda para cezası verilmektedir.

Vali Özkan, doğadaki ağaçlardan elde edilen ve çalıştay kapsamında sergilenen rekreasyon eserlerini inceledi.

 

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...