Kamu hizmetleri vatandaşlara daha etkili ulaşacak

4 Haziran 2015 18:28

Kamu tarafından sunulan hizmetlerin vatandaşlara daha verimli ve etkili şekilde ulaşabilmesi için oluşturulan “İç Kontrol Sistemi” toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcıları, tüm ilçe kaymakamları ve kamu kurum/kuruluş müdürleri katıldı.

KAMUNUN FARKINDALIĞI ARTACAK

Toplantıdaki konuşmasında; İç Kontrol Sisteminin kamu kurulumlarının farkındalıklarını arttırma yönünde önemli katkılar sunduğunu belirten Vali Özkan; "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında dünyadaki en son gelişmeler, bilimsel teknikler kullanılarak oluşturulan İç Kontrol Sistemi ile disiplinli bir program kullanılarak idareyi iyileştirerek, sunulan hizmetlerin kalitesi arttırılacaktır" dedi.

TÜM KURUMLARDA UYGULANACAK

Stratejik yönetim sayesinde kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin şekilde vatandaşlara ulaştırılacağını belirten Vali Özkan, Kaymakamlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının “İç Kontrol Sistemi odaklı” çalışacağının bilgisini verdi.

UZMANLAR TARAFINDAN SUNUM YAPILDI      

Toplantıda Yönetim Danışmanı ve Verimlilik Uzmanları tarafından 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında oluşturulan İç Kontrol Sistemi ve Kurumsal Risk Yönetimi hakkında katılımcılara bilgi verildi.

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...