“İnsanlar giyinmenin yanı sıra yemeği içmeyi de kestiyse gerisini siz düşünün”

4 Haziran 2015 18:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili adayları Nuri Okutan ve A. Ziya Nuhoğlu seçim çalışmaları kapsamında Salı Pazarı’nı gezdi, Sebzeciler ve Manavlar Odası’nı ziyaret etti.

Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir ve yönetimi tarafından ağırlanan milletvekili adayları insanların artık yiyeceklerinden kesiyorlarsa durumun ortada olduğunu söylediler.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, pazar esnafının sıkıntılarını dile getirirken, devamlı alışveriş esnasında sıcak paranın içerisinde olduklarını kaydetti. Demir, “Piyasalar çok durgun. İnsanlar giyinmenin yanı sıra yemeği içmeyi de kestiyse gerisini siz düşünün” dedi.

İnsanların artık yiyecekten kesiyorlarsa gelinen noktanın ortada olduğunu belirten MHP Isparta Milletvekili 1.sıra Adayı Nuri Okutan, Türkiye’nin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu kaydetti. Okutan,  “İnsanlar artık yiyecekten kesiyorlarsa gelinen nokta ortada. Biz bunun şikâyetlerini pazarda da alıyoruz. Geçmiş döneme göre çok büyük bir durgunluk söz konusu. Seçim sürecinde bu pek anlaşılmıyor ama bir ekonomik durgunluk ve krizin eşiğinde olduğumuzu hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa dikkat çeken MHP Milletvekili 3.sıra Adayı A. Ziya Nuhoğlu da, iktidara geldiklerinde haksız kazancın önüne geçileceğini aktardı. Nuhoğlu, “Üreticiden pazara kadar sebze, meyve gelirken, çok ciddi kazançlar elde ediliyor. Üreticiden 50 kuruşa çıkan bir ürün tüketiciye varıncaya kadar 3-4 lirayı bulabiliyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. 7 Haziran’da iktidara geldikten sonra aradaki girdilere bakarak, fiyat farkının önüne geçilmesi sağlanacaktır” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...