Plaj, Pınar Pazarı ve Canada dışında otopark ücreti alınmayacak

5 Haziran 2015 19:46

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Haziran ayına ait Meclis toplantısı 02 Haziran 2015 Salı günü saat 20.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Halka açık olarak yapılan meclis toplantısı’na Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu;  MHP Belediye Meclisi Üyeleri, Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Semra Güngörmez, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin katılırken, Ak Parti belediye Meclis üyesi Ahmet Hamdi Takır ise özel işlerinden dolayı katılamadı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl meclisin ikinci gündem maddesinde yer alan Bekir Çevikbaş isimli vatandaşımızın Başkanlığımıza vermiş olduğu 11.05.2015 tarihli dilekçesinde kiracısı olduğu Elikepçeli Parkı için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından istenen “Üst kullanım hakkı” talebi görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Gündemin 3. maddesinde yer alan Belediyemizde dolu bulunan  2 adet 7 derecelik şef kadrosu ile 1 adet boş olan 5 derecelik itfaiye onbaşı kadrosunun 8 derecelik İtfaiye Eri kadrosu ile değiştirilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Gündemin 4. maddesinde yer alan Meclise hava edilen evraklardan; Cittaslow (Sakin Şehir) projesi başvurusu için bilgiler veren başkan Şengöl, ardından meclis üyelerinin oylamasına sundu ve oy çokluğu ile Eğirdir’in Sakin Şehir olması için başvuru yapılmasına onay verildi.

Toplantının sonunda halkın sorularına açıklık getiren Eğirdir belediye Başkanı Ömer Şengöl, Milliyetçi Hareket Partisi meclis Üyesi Ramazan Okutan Eğirdir ilçe Merkezindeki Otoparkların kaldırılması konusunu gündeme getirdi. Başkan Şengöl ise her yerde otopark parasını kaldırmanın Eğirdir’e hiçbir yararının olmadığını ve bunun bir seçim yatırımı olmadığının altını çizerek, Otopark ücretlerinin Plaj, Pınar Pazarı ve Canada’da alınmaya devam edeceğini ve diğer yerler de önümüzdeki günlerde kaldıracağını söyledi.

Sohbet Havasında geçen Belediye Meclisi haziran ayı toplantısı, gelecek ay Ramazan ayı olduğu için bir sonraki ayın toplantısının Temmuz ayının ilk haftası olan 07 Temmuz 2015 Salı günü öğle saatlerinde toplanılmasına karar verilerek, toplantı sona erdi.   

Bu haber 842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...