“Böyle yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi”

7 Kasım 2012 18:16

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Isparta-Antalya duble yol projesini Ağlasun Bucak üzerinden yapma kararını değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu kararın son derece yanlış olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, Isparta-Antalya duble yolunun mutlaka Dereboğazından yapılması gerektiğini belirtti.

 Dereboğazı yolunun zamanında üstün gayretler ve fedakarlıklarla açıldığını hatırlatan Günaydın, “böyle yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi” dedi.

Günaydın yaptığı açıklamada; “Bu şehrin belediye başkanı olarak ulaşımın da bizi ilgilendirmesinden dolayı görüşlerimi açıklamak istiyorum. Bucak tarafından çift yol yapılması düşünülüyor. Bu kararın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. İstikamet ve kullanım fonksiyonu bakımından çok yanlış. Eğer böyle yapılacaksa hiç yapılmasa daha iyi. Devletin milli servetini boşuna harcamasınlar.Dereboğazı yoluna zamanında çok önemli isimler çok emek verdi. Bari onların kemiği sızlamasın” diye konuştu.

İŞTE O YOLUN HİKAYESİ

Dereboğazı yolunun açılma hikayesi ise şöyle: 1956 yılında Ispartalılar tarafından kurulan Dereboğazı  Antalya Yol  Kara ve Demiryolu Yapma Derneği tarafından ortaya atılan Dereboğazı yol projesi 1963 yılına kadar plan-proje aşamasında kaldı.

1963 yıllarında yol çalışmasına başlandı. Ispartalı hayırseverlerin destekleriyle, üstün gayretler ve ciddi fedakarlıklar gösterilerek 1978 yılında tüneller açıldı.

1982 yılında Başbakan Turgut Özal'a gidilerek yapılan fedakârlıklar ve yolun hali hazır durumu Isparta ve ülke ekonomisine faydaları anlatıldı. Rahmetli Özal konunun ehemmiyetini kavrayarak derhal  Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yolun açılması için gerekenin yapılması talimatını vererek yol yapımına başlandı. 1993 yılında Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesi ile hız kazanan süreçle Antalya-Dereboğazı yolu 1995 yılında hizmete açıldı.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...