Eğirdir Belediyesi, Katı Atık Toplama ve Transfer Merkezini oluşturdu

5 Haziran 2015 20:08

Eğirdir Belediyesi, şehir içinden toplandığı çöpleri 45 km uzaktaki çöp deponi alanına taşıma işlemine yenilik getirdi. Başkan Şengöl, “1 taşla 4 kuş vurmuş oluyoruz” dedi. 

Eğirdir Belediyesi’ne ait Arıtma Tesisleri’nin bulunduğu alanda Katı Atık Toplama ve Transfer Merkezi oluşturuldu. Eğirdir merkezinden toplanan çöpler burada sıkıştırıldıktan sonra 4 aracın götüreceği yükü tek bir araç deponi alanına götürecek.

Katı atık toplama ve transfer merkezi çalışmalarını yerinde incelen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “İlçemizdeki çöplerin çöp deponi alanına götürülmesi konusunda pratikli çözüm oluşturmak için burada fiziki tadilat yapıyoruz. Bir günlük çöpümüzü Isparta’ya götürecek SM Treylerimizi aldık. 2 aracın ekipmanlarını düzelttik. Mini sokak süpürme aparatlarını da bunlarla birlikte alarak daha temiz daha pırıl pırıl bir Eğirdir için çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Şengöl, “Daha önce araçlarımız çöpü topluyor, miskinler dediğimiz alanda çöpler biriktiriliyor, iş makineleri, konteynıra çöpleri yüklüyor ve çöpler Isparta’ya taşıma yöntemiyle gidiyordu. Günde 4- 5 defa bu işlem yapılıyordu. Burada oluşturduğumuz katı atık toplama ve transfer merkezi sayesinde daha hijyenik, daha az kokulu çok daha hızlı, çöp kokuşmadan direk deponi alanına gidecek. Bu işlem yapılırken Belediyemizin masrafları da azalacak. 4 aracın lastik, yakıt, personel giderleri bir araca dönecek. Hesap ettirdik aylık 10 bin lira masrafımız olacak. 3 personel boşa çıkacak, 3 araçlık mazot yanmayacak. Daha temiz, daha güzel görünümlü işlem yapılacak. Burada oluşturduğumuz bu sistem sayesinde bir taşla 2 denir ama 3 veya 4 kuş vurma şansımız olacak. Eğirdir’imize hayırlı olsun!..” açıklamasında bulundu.

Belediye’nin çevreye gösterdiği duyarlılığı vatandaşların da göstermesini isteyen Başkan Şengöl, “Hemşehrilerimiz de Belediyemizin göstermiş olduğu bu titizliğine mümkün olduğunca riayet etsinler. Çöpleri özellikle yaz geldi, geceleri çöp konteynırlarına atsınlar; sigara içenlerden temennimiz içmemeleri, ama içenlerin de izmaritleri yola,  sokağa atmamaları; pet şişeleri yola, sokağa atmamaları; çocukların ve gençlerin kuruyemiş, dondurma ve bisküvi gibi yiyeceklerin paketlerini yola atmamaları; Eğirdir’den araçla geçenlerin de camlarını açıp ne buldularsa çöplerini yol kenarına atmamaları rica ediyoruz. Eğirdir dünyanın incisi, Allah’ın elinin boş zamanından yarattığı bir şehir. Burayı kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok!..” diyerek Eğirdir’in daha da güzelleşmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Bu haber 958 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...