Tarım alanları zararlısı Çekirge ile mücadele

5 Haziran 2015 20:09

Tarım alanlarında zarara neden olan çekirge ile mücadele, Bakanlıktan sağlanan destekle İl Müdürlüğü tarafından “Devlet Yardım Mücadelesi” olarak yürütülüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yener Yıldırım konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her yıl İl ve İlçe Müdürlüklerimiz Teknik Elemanlarınca, riskli alanlarda gerçekleştirilen arazi sürveyleri ve çiftçilerimiz tarafından yapılan ihbarlar neticesinde, çekirge zararı görülen bölgelerde ihtiyaç duyulan Bitki Koruma Ürünleri, Bakanlığımız tarafından ücretsiz temin edilerek gerekli mücadeleler yapılmaktadır.

2015 yılında ilimizde Merkez ilçe Yakaören ve Bozanönü Köyleri ile Sütçüler, Keçiborlu, Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Gelendost ilçelerimizde Sürvey çalışmaları devam etmektedir.

Merkez ilçe Yakaören Köyünde 175 da, Bozanönü Köyünde 250 da Çobanisa Köyünde 100 da, Keçiborlu ilçesine Bağlı Senir Kasabasında 250 da, olmak üzere toplam 775 dekar alanda Devlet Yardım Mücadelesi olarak ilaçlı mücadele gerçekleştirilmiştir.

Sürvey sonucunda ilaçlama eşiğine ulaşan yerlerde her türlü teknik yardım yapılarak, il ve ilçe Müdürlüklerimizce Devlet Yardım Mücadelesi olarak çekirge zararlısına karşı ilaçlı mücadele gerçekleştirilmiş olup, tarım alanlarının zarar görmesi önlenmiştir” denildi.

 

 

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...