Eğirdir’de mezuniyet coşkusu

5 Haziran 2015 20:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu ve Sağlık hizmetleri Meslek Yüksek Okulu  tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet programı çerçevesinde ilk olarak Kale Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi.  Protokol, okul hocaları, öğrenciler ve veliler kortej halinde okula yürüdüler.

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen programda ilk olarak Okul Müdürü Prof. Dr. Fevzi Bedir konuşma yaptı. Prof. Dr. Fevzi Bedir, “değerli öğrencilerimiz, kıymetli veliler ve Eğirdir halkı, geldiğiniz zaman sahip olduğunuz heyecanı bundan sonrada devam ettirmeyi sürdürmeyi dileriz. Bu Devlet adına Eğirdir Kaymakamlığı size bütün eğitim öğretim süresi boyunca hizmet etmiştir. Eğirdir Belediyemiz sizlere bürün imkânlarıyla hizmet etmiştir. Emniyet Kuvvetlerimiz sizlere hizmet etmiştir. Üniversitedeki hocalarımız sizlere hizmet etmiştir. Şimdi hizmet sırası sizdedir. Bu devlete bu millete hizmet etmek şeref ve onurdur. Hayat ile hep barışık olunuz, bir insan iç dünyası ile barışık olursa bu insan başarılı bir insandır” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de bir konuşma yaptı. Şengöl konuşmasında, “2 yıl önce hoş geldiniz dediğimiz şimdi güle güle diyeceğimiz mezun olacak öğrenci kardeşlerim. Sizlerden bir Eğirdirli olarak isteğim var. Mezun olan arkadaşların Eğirdir’i unutmamalarını rica ediyorum. Burada problemlerimiz oldu ise yönetime veya bize ulaştırsınlar, tamir edelim.  Ama Eğirdir’den bir memnun olan var ise yeni gelecek olan öğrencilere eşe dosta tavsiye etsinler derim. Mezun olan arkadaşlara ise hayat boyu başarılar sağlıklar diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Son olarak Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz yaptığı konuşmasında; “Bugün hasat bayramı yapıyoruz. Yağmur yağdı ıslandık, soğuk oldu üşüdük ama hiçbir zaman hasada ulaşmaktan vazgeçmedik. Bugün bu hasada ulaşmanın çok büyük heyecanını yaşıyoruz. Bugün burada aileler tanışıyor ömür boyu bir birliktelik yaşanıyor. Eğirdir onların hep hafızalarında. Bu hasada bu anıya katkı sağlayan bütün hocalarımıza ve emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Hasat bayramımız tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincilerine ve okul derecesi alanlara hocaları ve protokol üyeleri tarafından ödülleri ve belgeleri verildi.

İnsan Kaynakları Yönetimi normal Öğretim öğrencilerinden Hülya DEMİR derece yaparak okul birincisi oldu. Hülya DEMİR Yaptığı Konuşmada; “Benim Buralara gelmeme yardımcı olan hocalarıma arkadaşlarıma hepinize çok Teşekkür ederim.” dedi ve ardından mezuniyet kütüğüne ismi yazılı olan künyeyi çaktı.

Programa Maddi Manevi destek veren; Ali Öz, Eray Uslu, Altan Akın, Esra Dinç, Hakan Yıldırım, Halil Okutan, Ahmet Eker, İlhan Birtane, Mehmet Oruç, Mustafa Günay, Mustafa Kolancı, Mustafa Karşı, Osman Sarıdoğan, Veli Güleryüz, Şekip Gültekin ve Ömer Şengöl’e Programa katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı. Program öğrencilerin yemini ve kep atma töreni ile sona ererken okul idaresi tarafından bütün misafirlere helva kabune ikramında bulunuldu.

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...