190 adet bilimsel çalışma sunuldu

8 Haziran 2015 18:26

Adli Tıp Uzmanları Derneği ve SDÜ Adli Tıp Anabilim Dalı’nın ortaklaşa düzenlediği “XII. Adli Bilimler Kongresi” Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4–6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongreye 190 adet bilimsel çalışma sunuldu.

12 nci Adli Tıp Kongresi ilimizde düzenlendi. Adlı Tıp konusunda 191 bildirinin sunulacağı ve yeni gelişmelerin değerlendirileceği kongerenin açılışına Vali Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı’nın yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Elemanlarından oluşan orkestra, sergiledikleri müzik dinletisiyle kongre için sıcak bir açılış yaptı.

SDÜ Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. S. Serhat Gürpınar yaptığı konuşmada daha önce büyük şehirlerde gerçekleştirilen kongrenin bu yıl nitelikli bir şehir olan Isparta’da gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Nadir Arıcan da kongrenin geçmişinden bahsederek katılanların bugünkü kongreden hem bilimsel hem de sosyal açıdan zenginleşmiş olarak ayrılacağını belirtti.

Konuşmasında üniversitelerde adli tıp anabilim dalının yer almasıyla nitelikli elemana sahip olduklarını belirten Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, bu durumun ülkemizde adalet için yürütülen çalışmaları daha ileriye götüreceğinden şüphe duymadığını ifade etti.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç ise kongrenin hem bilim hem hukuk hem de üniversite için faydalı olması temennisinde bulundu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, düzenlenen kongrenin iyi bir ekip çalışmasını temsil ettiğini belirterek her türlü desteği vermeyi taahhüt ettiği kongrenin başarılı ve verimli geçmesini diledi.

Vali Vahdettin Özkan, Böylesine önemli  bir etkinliğin ilimizde düzenleniyor olmasından dolayı memnuniyetini belirterek, “Geleceğe güvenle bakan, mutlu bireylerden oluşan müreffeh bir topluma sunulan kamu hizmetleri her ne kadar bu düzeyi arttırmaya yönelik olsa da, sosyal alanda özellikle hukuk alanında öngörülebilir bir akışın olması müreffehlik seviyesine büyük katkılar sunmaktadır” dedi.

Evrensel normları yakalamış bir hukuk sistemi inşaa ve  icra etmenin önündeki engelleri berteraf etmek için Üniversitelerimiz ve ilgili tüm kuruluşların ortaklaşa çalışması gerektiğini vurgulayan Vali Özkan; Özellikle hukuksal süreçlerde bilim ve son teknolojiyi kullanarak aydınlatıcı bir rol üstelenen Adlı Tıp Biliminin gelişmesine yönelik fikir alışverişinde bulunulacak böyle bir kongrenin düzenlenmesinin katkı sağlayıcı olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından ‘Seçimlerimiz’ konulu oturuma geçildi. Oturumda insanların yaptıkları seçimlerin ardından sorumluluklarının başladığını belirten Ege Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, bir adli tıp uzmanının dile gelmemişi ve görülmemişi gösterme gibi olağanüstü bir sorumluluğu olduğunu söyledi.

SDÜ Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. S. Serhat Gürpınar, seçimlerin biyolojik temelleri üzerinde durdu.

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...