“Çevre bilincini oluşturmalıyız”

8 Haziran 2015 18:29

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Vali Vahdettin Özkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

BİLİNÇ OLUŞTURMALIYIZ

İlimizdeki çevre koruma uygulamaları hakkında bilgi alan Vali Özkan çevre koruma bilincinin oluşturulmasının önemine değinerek bu konuda yapılan çalışmaların gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın en önemli basamağı olduğunu vurguladı.

Son yıllarda çevrenin korunmasıyla ilgili parlamento ve hükümetimizin yasal anlamda birçok yeni düzenlemeyi hayata geçirdiğini kaydeden Vali Özkan, “Gelişme ve sanayileşmenin yanı sıra çevreninde korunması gerekliliği yasal teminat altına alınmıştır” dedi.

ISPARTA ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK HASSAS

Sahip olduğu eşsiz tabiat ve doğal güzellikleriyle ülkemizin önemli bir habitatına ev sahipliği yapan Isparta’da vatandaşların çevre konusunda bilinçli olduğunu vurgulayan Vali Özkan, kamunun da bu bilinçle hareket ettiğini ve sunulan hizmetlerde çevresel etkilere azami ölçüde dikkat edildiğini aktardı.

Vali Özkan konuşmasının sonunda , “Isparta tarihi ve doğal varlıklar bakımından çok zengin bir ilimiz, hepimizin olarak görevi, bu güzellikleri ve zenginliği en iyi biçimde korumak ve sahip çıkmaktır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza sevginin ve hoşgörünün egemen olduğu, doğal çevrenin korunduğu bir dünya temenni ediyor ve Çevre Gününü kutluyorum” dedi.

VALİ ÖZKAN ÇEVRE GÜNÜNÜ ÖĞRENCİLERLE KUTLADI

Özel bir okulun 5 Haziran çevre günü etkinliğine katılan Vali Özkan burada yaptığı konuşmada öğrencilere çevreyi korumanın öncelikli görevlerimiz arasında olması gerektiğini vurgulayarak, öğretmenlerin ise çevresel değerlerin öneminin öğrencilere aktararak gelecek nesillerin bu bilinçle çevreyi daha iyi koruyacaklarını belirtti.

Öğrenciler tarafından hazırlanan dans ve müzik gösterilerini sunulduğu etkinlikte yapılan yarışmalarda resim, kompozisyon fotoğraf dallarında dereceye girenlere ödülleri Vali Özkan tarafından verildi.

Ardından okul çevre kulüplerinin geliştirdiği projeleri inceleyen Vali Özkan öğrencilerden projeleriyle ilgili de bilgi aldı.

Vali Özkan son olarak anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çevre bilinci temalı sergiyi gezdi ve minik öğrencilerle selamlaştı.

Bu haber 948 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...