MARİM’den yayım projesi eğitimi

9 Haziran 2015 19:03

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Çalışmaları kapsamında “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” adı altında çok sayıda yayım projesi hazırlatılmış ve yürürlüğe konmuştur. Bu kapsamda 2015 yılına ait desteklenen projeler içerisinde Kurumumuza ait “Elma Bahçelerinde Erken Dönemde Çiçek, Yaprak ve Meyve Analizlerinin Yaygınlaştırılması” projesi yer almaktadır.

Bu proje kapsamında Bitki Besleme Laboratuvarları, Teknik Elemanlar ve Üreticilerin konu hakkında bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. 2011-2014 yılları arasında Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü TÜBİTAK 1001 projesinin sonuçlarının ilgililere duyurulması amacıyla bir dizi eğitim programı planlanmıştır.

İlki gerçekleştirilen toplantıda elma yetiştirilen bölgelerde faaliyet gösteren Bitki Besleme Laboratuvarları toplantıya davet edilmiş, konu hakkında sunumlar yapılmış ve hazırlanan dokümanlar dağıtılmıştır. Ayrıca Toplantıya sahada faaliyet gösteren Araştırma Enstitüsü, kamu ve özel laboratuvarlardan katılımlar sağlanmıştır. Türkiye’de tüm yetkili laboratuvarların bir üst birimi olarak görev yapan Toprak Reformu Genel Müdürlüğü ve bu yayım projesini destekleyen Eğitim Yayım Ve Yayınlar Dairesi Başkanlığından da yetkililer toplantıya katılmıştır.

Programın açılışında konuşan Kurum Müdürü İsa EREN katılımlarından dolayı gelen misafirlere teşekkür ederek bu tür yayım projelerinin ve araştırma sonuçlarının önemine değindi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sait Gezgin erken yaprak analizlerinin öneminden ve ekonomiye katkısından, Kurumumuz çalışanlarından Dr. Kadir UÇGUN yaygınlaşması amaçlanan projenin çıktılarının nasıl elde edildiğinden, yine Kurum Teknik Koordinatörü Hüseyin AKGÜL elde edilen çıktıların pratikte nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgiler vermiştir.

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...