ITSO’dan MANİSA’ya ufuk turu

9 Haziran 2015 19:10

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve Isparta’daki  işadamı dernekleri başkanları  bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Konya, Eskişehir  Ticaret ve Sanayi Odaları ile şehrin önde gelen sanayi tesislerini ziyaretleri kapsamında Isparta’daki işadamı dernekleriyle birlikte Manisa’da,  Ticaret ve Sanayi Odası,  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun daveti üzerine dünya devi Vestel üretim tesisleri ile Ispartalı sanayicilerin sahibi olduğu tesislere ufuk turu yaptı.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, meclis, yönetim kurulu,  disiplin kurulu üyeleri ve  Isparta’da bulunan işadamı dernek başkanlarıyla birlikte 2 günlük Manisa gezisi kapsamında ilk gün Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Meclis Başkanı Hayati Dulman ve yönetim kurulu üyelerinin ağırladığı Ispartalı işadamları Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nı gezdiler.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Manisalı işadamlarına, Isparta’nın ekonomisi başta olmak üzere sosyal, tarihi, turist yönlerini anlattı.  Isparta’nın gelişmekte olan şehirler arasında yer aldığını belirten Başdeğirmen, “Manisa ve Isparta arasında ortak çalışmaların ilk adımlarını atmak için buradayız. Manisa’nın Mesir macunu ne ise, bizim de markamız gülümüz. Sanayileşme konusunda önemli adımlarımız var. Manisa’nın sanayisi incelemek, Manisa’yı tanımak ve en önemlisi ilimizi sizlere anlatmak için buradayız. Ispartalı işadamlarımızın Manisa’yı yakından görmelerini istedik. Biz Isparta olarak sanayileşme noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Sizlerin bizlerden bizlerin de sizlerden öğreneceğimiz konular oldukça fazla. İşadamları olarak şehrimizin gelişmesi ve büyümesi ve işbirliğimizin artması için bu tür gezilere önem veriyoruz ve sizlerde bizleri en iyi şekilde ağırladınız inşallah bu gezimizin ardından Manisa- Isparta işbirliği adı altında ortak bir projeye imza atarız. “dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil de ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatarak, Manisa ile ilgili bilgiler verdi. Manisa’nın tarım ve sanayi kenti olduğunu belirten Erbil, “Manisa  sanayi yönüyle güçlü bir şehir organize sanayi bölgesinde elektronik başta olmak üzere irili ufaklı sanayi tesislerimiz bulunuyor. İstihdam sayısı 45 bin civarında. Tarım konusunda da gelişmemiz hızla devam ediyor. Buraya gelerek bizleri onurlandırdınız sizinle işbirliği yapmak isteriz. Güçlü yönlerimizle birbirimize destek olmak durumundayız. Ülkemizin gelişmesi ve dolayısıyla ilimiz gelişmesi için biz her türlü işbirliğine hazırız.”diye konuştu. 

DÜNYA DEVİ VESTEL ZİYARET EDİLDİ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun davetlisi olarak 13’ü yurtiçi 13’ü yurtdışı olmak üzere toplam 26 şirketle, tüm dünyaya tüketici elektroniği, beyaz eşya, bilgi teknolojileri ve dijital alanlarında geniş bir ürün yelpazesi sunan Türkiye ve dünya devi Vestel Üretim tesislerini ziyaret ettiler.

ITSO Başkanı Başdeğirmen önderliğindeki heyet Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunun ve Avrupa’nın tek alan üzerinde kurulu en büyük üretim kompleksi içinde yer alan Türkiye’nin ihracat şampiyonu Vestel’in tüm üretim tesislerini inceleme imkanı buldular.  30 bini aşkın çalışanı ile dünya şirketleri arasında 6 arge merkezi ile yenilikçi üstün tasarımla elde edilen ürünlerin üretildiği tesislerini tek tek gezdiler.

1 gün boyunca devam eden Vestel Üretim Tesisleri gezisine eşlik eden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu Isparta heyetine özel ilgi gösterdi. Ispartalı işadamlarını ağırlamaktan onur duyduğunu anlatan İşadamı Ahmet Nazif Zorlu, “Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Böyle bir daveti sizlere yapmamın en önemli nedenlerinden biri Türkiye’nin nerelere geldiğini genç işadamlarının görmesi içindi. Sizlerin görmesini istiyorum şuan gerçekten Türkiye bir yerlere gelmiştir ve ama yeterli değildir. Rekabet çoğalıyor ben bundan 20 yıl önce 3. Dünya savaşının çıkacağına inanmıyorum dedim. Dünyada ticari bir savaş vardı şuanda bir savaş var bunu savaşın adı ‘ekonomik savaş’ ekonomik savaşın içinde yaşayabilmemiz için de bizlere çok büyük görevler düşüyor. İşadamları olarak kendimize güvenmeli ve elimizi taşın altına koymalıyız. Türkiye kalitesi ile ürettiği malları ile önemli gelişmeler yaşıyor. Sizler de bunu görüyorsunuz.

YERLİ MALINI  KULLANMAK ZORUNDAYIZ

Bakın ülkemizde önemli üretim tesisleri var. Biz gerçekten ilerliyoruz. Sizlere şunu söylemek istiyorum ülkemizde üretin malları evlerinizde işyerlerinizde kullanın. Yerli malını kendimiz kullanmamız gerek ki kendimize güvenimiz artsın.  Yerli malı kullanmalıyız. Yabancı maldan vazgeçmeliyiz. Hür ürettiğimiz 100 televizyondan 80 ini Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Niye biz kendi malımızı kullanmıyoruz.  Gelecek kuşaklarımız artık ikinci sınıf üçüncü sınıf vatandaş olmamalı bütün Türkiye’deki Dünya’nın ilk 10 ekonomisi içine girmeliyiz. Dünya da şunu iyi bilmeli Türkiye artık yerinde saymıyor ilerliyor burada işadamlarına da büyük görevler düşüyor ve biz sizlere güveniyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bende Sayın Başkan Şükrü Beyin daveti üzerine sizleri de ziyaret edeceğim.  “dedi. 

TÜRKİYEMİZ BÜYÜYOR

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de davetinden dolayı İşadamı Zorlu’ya teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vestel gibi dünya devi markamızın üretim tesislerini gezme fırsatı verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Biz buraya gelmeden önce inanın bu kadar olacağını düşünememiştik. Davetiniz dolayısıyla gördük ki ülkemiz büyüyor ve dünya devi firmalarımız var. Üretim tesislerini gezerken çok duygulandık. Sizinle gurur duyduk.Türkiye’mizin nerede olduğunu ve nereye gittiğini gördük.  İşadamları olarak ülkemizin dünya ülkeleri arasında yerini alması, illerimizin Türkiye içinde büyümesi için ve ihracatımızın artması için çok çalışmalıyız. Sizler bizlerin bu düşüncelerini değiştirmekte önemli ölçüde katkı sağladınız. Vestel gibi bir markayı dünya devi yaptığınız ve ülkemiz, ekonomisine, istihdamına sağladığınız desteklerden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Genç işadamlarımızın ufkunu açmanız, yaptığınız çalışmaları bizlerle paylaşmanız için sizi Isparta’da ağırlamaktan onur duyarız.”dedi.

Vestel gezisinin ardından Manisa Organize Sanayi de bulunan ve Ispartalı işadamlarının sahibi olduğu firmaları ziyaret ettiler. Yalçın ve Suat Şibar kardeşlerin sahibi olduğu  EMPLAS, fişli kablo yan sanayi firmasını ziyaret eden ITSO heyeti burada da incelemelerde bulundu. Yalçın ve Suat Şibar kardeşler Isparta Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ile yakından ilgilendi. 

Ardından  heyet, son gezisini de Finans Müdürlüğü’nü Ispartalı Süleyman Büyükkutlu yaptığı beyaz eşya yan sanayi tesisi olan Teknoplast firmasına yaptı.

İŞADAMLARI MEMNUN AYRILDI 

Gezinin ardından değerlendirme yapan Isparta’da bulunan işadamı dernek başkanları ve işadamları geziyi düzenleyen ITSO Başkanı Başdeğirmen ve ekibine teşekkür ettiler. 

 

Bu haber 1040 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...