Ankara’da temsil edecekler

9 Haziran 2015 19:12

2015 seçiminde Isparta'da oyların yüzde 97'si sayıldı. Sonuçlara göre geri kalan oyların sayımıyla değişmeyecek milletvekilleri de belli oldu. Buna göre AK Parti 2, MHP 1 ve CHP 1 milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; 608 sandıktan 148 bin seçmen oy kullandı.

Kullanılan oyun 65 bin 147’si yani %45’i 1. AK Parti'ye, 39 bin 105’i yani %26’sı 2. MHP'ye, 31 bin 806’sı da yani %21’i 3. CHP'ye verildi. Yüzde 8’i ise diğer partiler arasında paylaşıldı.

Bu sonuçlara göre birinci parti 2, diğer iki parti ise 1'er milletvekili çıkaracak.

AK Parti'den Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, MHP'den Nuri Okutan ve CHP'den İrfan Bakır Isparta'yı Ankara'da temsil edecek.

Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç ve Özel, mecliste 3'üncü dönem görev yapacak.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ

Ak Partili Süreyya Sadi Bilgiç, iktisatçı ve 54 yaşında. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici olarak çalıştı. 23 ve 24'ncü dönemde Isparta Milletvekili seçildi.

İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

RECEP ÖZEL

Ak Partili Avukat Recep Özel, 46 yaşında. Atabey İlçesi doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Hukuki Araştırmalar Derneği Isparta Temsilcisi, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 22 ve 24'ncü dönem Isparta Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

NURİ OKUTAN

MHP'den seçilen Vali Nuri Okutan, 55 yaşında ve Eğirdir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve sırasıyla Siirt, Sakarya ve Şanlıurfa Valilikleri yaptı. 17 Ağustos 2011'de merkez valiliğine atandı. Sakarya'da eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

İRFAN BAKIR

CHP'den seçilen 61 yaşındaki İrfan Bakır, Yalvaç İlçesi doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra DSİ'de göreve başladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı iken istifa ederek aday oldu. Ön seçimde birinci çıktı. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

 

 

Bu haber 986 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...