“Muhalefetin negatif siyaset yapmak suretiyle sonuç alma çabası belli oranda başarılı oldu”

15 Haziran 2015 15:32

Muhalefetin pozitif siyaset yerine negatif siyaset yaparak belli oranda kafa karışıklığına yol açtığını savunan AK Parti İl Başkanı Zabun, “Muhalefet partiler tüm seçim sürecinde milletin önüne gelecek vaat eden beklenti ortaya koyan herhangi bir şey sunabilmiş değillerdi. Sadece ve sadece ‘AK Parti her yerde yapıyor Isparta’da yapmıyor’ mesajlarını ortaya atarak sonuç almayı hedeflediler” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, muhalefet partilerinin AK Parti üzerinden seçim çalışmaları yürüttüğünü belirterek, muhalefetin çok yönlü ve çok aktörlü olarak Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da iktidara yüklendiğini ileri sürdü.

Seçimlerde en yakın parti olan MHP’ye 20 puan fark attıklarını dile getiren AK Parti İl Başkanı Zabun, şunları söyledi: “Isparta’da muhalefetin seçmen nazarında herhangi bir inandırıcılığının olmadığını ama sadece kafa karıştırmak, zihin bulandırmak suretiyle bir kısım seçmenlerimizin kararlarını değiştirebildiklerini onun dışında çok fazla beklenti oluşturamadıklarını düşünüyorum.

“ISPARTA’DA 3 VEKİL ÇIKARMA POTANSİYELİNE SAHİPTİK”

2 milletvekili çıkardık. Belki genel konjektörde bu çerçeve içerisinde seyretmiş olsaydı görünen tablo o ki Isparta’da 3 milletvekili çıkarma potansiyeline sahiptik. Ama olan olmuştur ve milletimiz kararını vermiştir. Milletimizin bu kararına saygı duyuyoruz. Bir seçim bitmeden daha bizim için başka bir seçim başlar.

“MHP VE CHP’NİN BİR TERCİHİ VE OYUNU OLARAK GÖRMÜYORUM”

Değerlendirme yapılırken Türkiye’nin 2011’den sonra hele hele son 2 yıldır çok farklı algılar oluşturmak suretiyle AK Parti’nin üzerine ciddi anlamda yüklenildiğini görüyoruz. Burada da muhalefetin bir miktar başarı sağladığını bunda da kendi başarısı olarak değil HDP’nin başarısını sağlamak suretiyle sonuca gitmek yolunda tercih ettiklerini ve belirli oranda sonuç aldıklarını görüyoruz. MHP ve CHP’nin bir tercihi ve oyunu olarak görmüyorum. Bu ülkenin üzerinde tezgah ve tuzak kuran, özellikle AK Parti’nin başarısını engellemek ve tek parti iktidarından bu ülkeyi çıkartmak suretiyle kaosa sürüklemek isteyen güçlerin bu noktada önemli efor sarf ettiklerini düşünüyorum.

“2011 SEÇİMLERİ ÜZERİNDEN BU ÜLKEDE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ”

2011 seçimleri üzerinden kıyaslama yürütülüyor ama son 2 yıldır Türkiye’nin yaşadığı 17-25 Aralık operasyonu, gezi olayları, yargı üzerinden yapılmak istenen darbe operasyonları, bunların her biri değerlendirildiği takdirde 2011 seçimleri üzerinden bu ülkede çok şeyler değişmiştir. Kıyaslama yapılacaksa Cumhurbaşkanlığı, yerel seçim ve 2011 üzerinden değerlendirme yapılmalı. Bunlara bakıldığında Isparta’da iyi bir sonuç yakaladığımız kanaatindeyim. Ama bu ülke için yetmemiştir. Türkiye genelindeki yaklaşık yüzde 41’lik oy dilimi ülkenin istikrarı ve geleceğe daha emin adımlarla yürümesi açısından yetmemiştir.

“MUHALEFETİN NEGATİF SİYASET ÇABASI SONUÇ VERDİ”

Hem ülke genelinde hem Isparta’da 2011 veya Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre değerlendirirseniz sadece neden Isparta’da oyların düşük çıktığı ve Isparta özelinde nelere etkili olduğu sorulacak olursa burada bir çok etken etkili olmuştur. Özellikle muhalefet tarafından şehir ve bireysel kıskançlıklar üzerinden yürütülen bir politika söz konusuydu. Muhalefet partiler tüm seçim sürecinde milletin önüne gelecek vaat eden beklenti ortaya koyan herhangi bir şey sunabilmiş değillerdi. Sadece ve sadece AK Parti her yerde yapıyor Isparta’da yapmıyor dolayısıyla ders vermek gerekir, birey anlamında da herkes bir takım imkanlardan faydalanıyor ama sen faydalanamıyorsun mesajlarını ortaya atarak sonuç almayı hedeflediler. Bunda bir miktar başarılı olduklarını görüyoruz. Diğer illerde de bu oldu. Isparta bir şey alamadı, diğer iller aldı diyenler aynı söylemi Afyon, Uşak ve Denizli’de de söyledi. Pozitif siyaset yerine negatif siyaset yapmak suretiyle sonuç alma çabasının belli oranda kafa karışıklığına yol açtığı görülüyor.”

 

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...