Hacı Adaylarına Seminer

15 Haziran 2015 15:44

2015 yılı Hac sezonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının eğitim programı çerçevesinde Kavaklı Camiinde yapılan ilk hac seminerinde İl Müftüsü Galip Akın tarafından hacı adaylarına kutsal topraklarda yapacakları iş ve işlemler için bilgi verildi.

Seminer programı ile ilgili olarak İl Müftüsü Galip Akın; “Bilindiği gibi İl Müftülüğü olarak her yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımızın bu ibadetlerini en iyi şekilde ve bilinçli olarak yerine getirmelerini sağlamak amacıyla hac seminerleri düzenledik. Bu yılki hac sezonunda hacca gidecek olan  hacı adaylarımız için de belirlemiş olduğumuz hac seminer programını seminerlerimiz 2 - 3 Haziran  ve 10 - 11 Haziran tarihleri olmak üzere gerçekleştirildi.

2015 Hacı Adayları Eğitim Seminerinde hacı adaylarına kutsal topraklara gidiş ve tekrar dönünceye kadar hac ile ilgili yapılacaklar hakkında her şeyin gösterileceğini söyleyen Akın, “İbadet bilinci ve hac ibadeti, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşamanın bilinci, genel olarak hac görevleri ve bunların hikmetleri, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, kadınlara özgü konular, umre ibadetinde yapılması gereken görevler, Hz. Peygamberimiz (s.a.v) Mescid - i Nebevi ve Medine”dir” gibi konuların anlatıldığını belirtti.

Hac ibadetinde niyetin halisliğine vurgu yapan Müftü Galip Akın, Allah'ın hoşnutluğu dışında hiçbir amaç gütmeme ve haccın da bu hususlar gözetilerek bilinçle yapılması gerektiğini söyledi. Örneklerle eğitimine devam eden Müftü Akın, daha sonra umre ibadetinde yapılması gereken görevleri' konusunu anlattı.

İl Müftüsü Galip Akın, hac çeşitleri, tercih edilecek hac türü, umre niyeti, telbiye, ihram ve ihram yasakları, umre tavafı ve sa’yi, ihramdan çıkış gibi konuları anlattı. Hac esnasında yapılan ihrama girme, telbiye, tavaf, sa'y ve traş olmanın mana ve hikmetleri, görsel ve işitsel  materyallerden yararlanarak anlatan Akın, okunması ve ezberlenmesi gereken duaları hacı adaylarına anlattı. Hacı adayları eğitim seminerlerinin sonunda ise, Kabe Maketi etrafından temsili olarak tavaf yapmaya yönelik eğitimde alacak.

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...