Valiler Gül Topladı

15 Haziran 2015 16:01

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının Haziran ayı toplantısına katılmak üzere Isparta’ya gelen Antalya Valisi Muammer Türker ve Burdur Valisi Hasan Kürklü, Vali Vahdettin Özkan tarafından Güneykent’te karşılandı.

Vali Özkan konuklarıyla birlikte gül toplayarak gül topladı. Gülyağı imalatında Dünya’nın yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da, Valiler gülyağının nasıl yapıldığı konusunda da bilgiler aldı.

Ardından Vali Vahdettin Özkan, Antalya Valisi Muammer Türker ve Burdur Valisi Hasan Kürklü ile birlikte gülhaneye geçerek burada imbiklere gül bastı.

Burada kısa bir açıklama yapan Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta’nın dünyanın önde gelen gül üretim merkezi olduğunu belirterek, gül mevsimimin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Burdur Valisi Hasan Kürklü ise konuşmasında ülkemizin tüm yörelerini cennete benzettiğini belirterek, bütün vatandaşların Isparta’da gül bahçelerinin kokusunu almaya davet etti.

“Sayın valililerimizi Isparta’da görmekten mutluluk duyuyoruz” diyen  Vali Özkan, konuk valiler ile birlikte gül kazananın altını yaktı.

Bu haber 952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...