Okuma-yazma sevinci

13 Haziran 2015 16:19

Yetişkinler Okuma Yazma Öğretimi ve Temel Eğitim Programı kapsamında Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüklerince yürütülen “Yetişkinler Okum Yazma Öğretimi” kursu çerçevesinde Sidre 2000 Ortaokulunda düzenlenen sertifika programına Vali Vahdettin Özkan, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Halk Eğitim Müdürü İhsan Arıcı, Emniyet Müdürü Halil Altan, Jandarma Komutan İsmail Cömert, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

SİZLERLE OLMAK BÜYÜK BİR ŞANS

Sertifika dağıtımından önce kursiyerlerle konuşan Vali Özkan konuşmasında “Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Tecrübelerinden istifa edebileceğimiz bir öğrenci topluluğu ile bir arada olmak bizler içinde büyük bir şans” dedi.

SAYGIDEĞER BİR DAVRANIŞ

Evlerinde evlat yetiştiren, ailesine katkıda bulunan hanımların, çevreyi daha iyi tanımak, sosyal yaşantıyı daha iyi bilmek, dünyayı daha iyi okumak, kendilerine, çocuklarına veya torunlarına daha fazla faydalı olmak adına ekstradan fedakârlık yapmış olduklarını gördüğünü belirten Vali Özkan; okuma yazmayı ve ilmi öğrenmeye yönelik bu temayüllün saygıdeğer bir davranış olduğunu söyledi.

OKULLAR HERKESE AÇIK

Okulların eğitim-öğretim için vatandaşlara da açık olduğunun altını çizen Vali Özkan, “Bildiğiniz gibi okullarımız artık sadece gündüzleri çocuklarımıza eğitim-öğretim veren bir yer değil, hayatın tüm safhalarında öğrenme arzusu yaşayan tüm vatandaşlarımıza kapılarını açmıştır” dedi.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Kurslarda fedakârca çalışan öğretmenlere teşekkür eden Vali Özkan, Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı hayat boyu eğitim programının,   zaten kültüründe öğrenme aşkı barındıran toplumumuzda böyle güzel örneklerle karşılık bulmasının çok sevindirici olduğunu aktardı. Ve Sidre Mahallesi sakinlerini ve muhtarını eğitim konusundaki duyarlılıklarında dolayı tebrik etti.

KURSİYERLER SERTİFİKA ALDI

Yetişkinler okuma yazma kursundaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Vali Özkan tarafından verildi. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında il merkezinde açılan 42 kursta toplam 219 vatandaşa okuma-yazma öğretildi. Her eğitim-öğretim döneminde 1. ve 2. kademe şeklinde düzenlenen kurslara vatandaşlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek katılabilmektedir.

 

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...