İŞKUR 2016’da yeni yerinde

13 Haziran 2015 16:23

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı işinin yer teslimi yapılarak hafriyat kazı çalışmalarına başlandığı öğrenildi. İŞKUR’un 2016 Mayıs ayı gibi yeni yerine geçmesi bekleniyor.

İlimizin en başarılı ve en yoğun kurumlarından biri olan İŞKUR, bilindiği üzere SGK’yla aynı binayı kullanıyordu. Son dönemdeki aktif çalışmaları nedeniyle fiziki anlamda yetersiz gelen bina, personeli oldukça zorluyordu. Ancak sorunun kökten çözümü için İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin harekete geçti ve Davraz Mahallesi’nde kuruma yeni bir arsa kazandırdı.

ISPARTA’NIN EN KAPSAMLI KAMU BİNASI OLACAK

Şimdi o arsada hummalı bir çalışma başladı. Davraz Mahallesi’ndeki İtfaiye Müdürlüğü şubesinin hemen arkasına inşa edilecek olan bina için hafriyat alımı yapılıyor. 2016’nın ilk aylarında tamamlanması öngörülen bina Isparta’nın en kapsamlı kamu binası olma özelliği de taşıyacak. Yıllardır SGK’nın binasında kiracı gibi hizmet vermeye çalışan İŞKUR, böylelikle büyük bir sorunu da halletmiş olacak.

KAMU BİNALARI MERKEZ DIŞINA ÇIKIYOR

Öte yandan şehir merkezine sıkışan kamu binaları yeni yerlerine geçmeye başladı. İlk hamleyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü başlatmıştı. Müdürlük, fiziki yetersizlik nedeniyle 6 Mart Caddesi’nde bulunan ve tarihi dokusuyla göze çarpan binadan ayrılma kararı aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası SDÜ Konukevi’nin hemen altında bulunuyor. Yeni bina neredeyse bitmek üzere. İkinci hamle de İŞKUR’dan geldi. İŞKUR da Maliye’nin üzerindeki SGK binasında hizmet veriyordu. İŞKUR da şehir içinden dışına taşınan bir diğer kurum olma özelliği taşıyacak.

 

Bu haber 1060 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...