Belediye, Araç filosuna yenilerini ekledi

8 Kasım 2012 19:16

Isparta Belediyesi'nin çalışmalarını hızlandırmak amacıyla 16 yeni aracı daha belediyeye kazandırdı.

Isparta’da şimdiye kadar50 kilometredayanıklı asfalt çalışması yapan, yıl sonunda ise bunu 80 kilometreye çıkarmayı hedefleyen Isparta Belediyesi'nin çalışmalarını hızlandırmak amacıyla 16 yeni aracı daha filosuna kattı.

Dün, Belediye önünde Yeni araçların tanıtımını yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Alt yapı çalışmalarında kullanmak üzere 10 adet hidrolik basınçlı kamyonlar aldık. Bu kamyonların yarısı ağır taşı malzemeleri taşıyan çift kasa sistemli kamyonlar. Bu araçların maliyeti 1 milyon 650 bin lira. Ayrıca seri hizmet verecek 4 kamyonet aldık. Bunun da maliyeti 340 bin lira. Bir de iki adet kepçe var. Bunun da maliyeti 300 bin lira. Böylece toplamda 2 milyon 300 bin liralık yeni araç alımı yapıldı” dedi.

 Yeni araçların filoya dahil edilmesiyle büyük hedefler sergileyeceklerini kaydeden Başkan Günaydın, “Önümüzdeki bahar ayına mevcut asfalt ve beton serme makinesi yanına bir tane daha alıyoruz. Artık bundan böyle araç ihtiyacımız kalmayacak. Isparta’yı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl 80 kilometreye dayanıklı asfalt döküyoruz. Gelecek yıl da 2 hatta 3'üncü etap yollarda çalışmalara başlıyoruz.En zor caddeleri bitirdik. Gelecek yıl altyapısıyla her yeri bitireceğiz” dedi.

 Beş aylık süre içerisinde 20 bin kamyon stabilize malzeme, 10 bin kamyon da asfalt taşıdıklarını ileten Başkan Günaydın, “Önümüzdeki yıl yeni araçlarımızla 1.5 milyon metrekare asfalt dökmek için hedef koyduk. 20 bin kamyon asfalt malzeme, 40 bin kamyon stabilize malzeme taşınacak.Aldığımızı bu araçları bu hedefe ulaşmak için kullanacağız" ifadelerini kullandı.

 Yeni araçlardan birinin direksiyonuna geçerek, kısa süreli kullanan Başkan Güydın, E sınıfı ehliyeti 1970 yılında aldığını da sözlerine ekledi.

 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...