Özgüllü’den Isparta’ya 7.6 milyon TL’lik yatırım

13 Haziran 2015 16:23

Cebeci, Kınalı gibi süt ve süt ürünleri sektörünün devlerinin yatırım için geldiği OSB’de yeni bir süt işleme tesisi daha kuruluyor. Adapazarı merkezli Özgüllü Süt, Süleyman Demirel OSB’de 7.6 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14. Proje Çağrı dönemini kapattı. Bu dönem içerisinde kuruma 14 proje başvurusu yapıldı. Yapılan başvuruların 7’sinin hayvancılık, 4’ünün süt toplama merkezi ve 3’ünün de meyve-sebze paketleme ve depolama alanında olduğu öğrenildi. 20 milyon TL yatırım bütçesine sahip bu projeler eğer TKDK tarafından onaylanırsa bunun yaklaşık 12 milyon TL’si destek olarak firmalar geri dönecek.

ÖZGÜLLÜ DE SÜLEYMAN DEMİREL OSB’Yİ TERCİH ETTİ

Öte yandan TKDK’nin 13. Proje Çağrı Döneminde destek onayı verdiği projeler arasında büyük bir süt işleme tesisi bulunuyor. Cebeci, Kınalı gibi süt ve süt ürünleri sektörünün devlerinin yatırım için geldiği OSB'de yeni bir süt işleme tesisi daha kuruluyor. Adapazarı merkezli Özgüllü Süt, Süleyman Demirel OSB'de 7.6 milyon TL'lik yatırım yapacak. Firma bu yatırımının yüzde 60'a yakınını devletten hibe alacak. Süt işleme alanında destek alan diğer firma ise Bayraktaroğlu Süt. OSB'de faaliyet gösteren Bayraktaroğlu Süt Fabrikası, makine ve teçhizat üzerine 871 bin TL'lik yatırım yapacak. TKDK, bu yatırımın da yüzde 50'sini destekleyecek.

MEYVE DEPOSU ISPARTA

Diğer taraftan TKDK’nın 13. dönemden destekleyeceği 18 projenin 14'ü soğuk hava deposu alanında. Atmosfer kontrollü soğuk hava deposu yatırım projelerine de yüzde 60'a aran oranda destek sağlanacak. 9 ay içinde Isparta'da yeni 14 atmosfer kontrollü soğuk hava deposu yapılarak faaliyete geçecek.

28 PROJENİN AKIBETİ BUGÜN BELLİ OLUYOR

TKDK 13.proje çağrı döneminde kırsal ekonomik faaliyetlere ilişkin 28 proje de henüz değerlendirme aşamasında. Toplam bedeli 5.7 milyon TL olan projelere eğer onay verilirse 2.8 milyon TL hibe destek verilecek. Değerlendirme sonuçlarının 15 Haziran yani bugün açıklanması bekleniyor.

Bu haber 1703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...