‘’Yeni sezona keskin baltalarla dönün‘’

13 Haziran 2015 16:25

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunup ‘’Bu yaz tatilinde baltalarınızı iyi bileyleyeceksiniz ki 2015-2016 sezonuna daha keskin baltalarla döneceksiniz’’ dedi.

İlimizde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 82 bin 266 öğrenci karne alırken 6 bin 312 öğretmen de öğrencileriyle birlikte üç aylık tatile girdi. Bu kapsamda dün Zehra Ulusoy İlkokulunda Karne Dağıtım Töreni düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı İsmail Akman, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı ve çok sayıda yönetici katıldı. Vali Yardımcısı Akman ve Milli Eğitim Müdürü Can sınıflara çıkarak öğrencilere karnelerini dağıttı. Dağıtım törenine diğer yöneticiler ve basın mensupları da katıldı.

‘’MEVCUTLAR AZ OLUNCA ÖĞRETMEN DE ÖĞRENCİYE DAHA FAZLA VAKİT AYIRIYOR’’

Vali Yardımcısı Akman karnelerin dağıtılması sonrası yaptığı konuşmada ‘’İnşallah çocuklarımız iyi bir tatil yaparak okulu özlemiş olarak yeni eğitim öğretim yılına gelecekler. Bizim zamanımızda sınıflar daha kalabalıktı. Lisede 45 kişilik sınıflarda okuyorduk. İlkokulda 30’lu sayılardaydık. Şimdi 45 kişilik sınıflar yok. Mevcutlar az olunca öğretmenin öğrenciye ayırdığı zaman daha fazla olacaktır’’ dedi.

‘’BALTALARINIZI İYİ BİLEYLEYİN Kİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA KESKİN OLSUN’’

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, öğrencilerin bir sezon boyunca epey çalıştıklarını belirterek, ‘’Şimdi dinlenme zamanı. Bu yaz tatilinde baltalarınızı iyi bileyleyeceksiniz ki 2015-2016 sezonuna daha keskin baltalarla döneceksiniz. O yüzden bu tatili dinlenerek ve oyun oynayarak geçirmenizi ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında şimdiden başarılar diliyorum’’ diye konuştu. Vali Akman’ın ‘’Bizim zamanımızda sınıflar 45 kişilikti’’ sözünü hatırlatan Can, ‘’Bir zamanlar Bakanlığın hedefi derslik başına düşen öğrenci sayısını 40’a düşürmekti. Şuan bakanlığımızın Türkiye genelindeki hedefi 24. Isparta’daki hedefimiz ise 19-20. Tabii mahalleler arasında dengeli olmayan dağılımlardan dolayı bazı sınıflar 25-30 bazen de 15 oluyor’’ şeklinde konuştu.

‘’GELECEĞİ KUCAKLAYAN BİR VİZYONA SAHİP OLMALIYIZ’’

Daha sonra öğrenci ve velilere önemli mesajlar veren Can, şöyle devam etti; ‘’Aylardır verdiğimiz emeklerin neticesini görme sevincini yaşadığımız bu güzel günde 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir yıl boyunca eğitim camiasının tüm kademelerinde büyük bir özveriyle görev yapan mesai arkadaşlarımı, kıymetli öğrencilerimi ve onlara desteklerini esirgemeyen velilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 21. yüzyılın ortalarına doğru hızla ilerlediğimiz bu günlerde, eğitim öğretim de sürekli olarak değişmek ve gelişmek zorundadır. Bu bakımdan, yapacağımız her çalışmada geleceği kucaklayacak bir vizyona sahip olmamız önem arz etmektedir. Sizleri böylesine önemli bir görevi başarıyla yerine getirme konusunda sağladığınız katkılardan dolayı tebrik ederim. Türkiye’nin yarınlarını emanet edeceğimiz gençliğin en önemli vazifesi; Kendini geliştirerek içinde yetişmiş olduğu topluma faydalı birer birey olma yolunda hızla ilerlemek, bugünü yeni bir başlangıç kabul ederek kendisini her alanda geliştirmek ve konuda kararlı adımlar atmaktır. Bu nedenle tatil süreci iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yenileme ve yeni hedefler belirleme yolunda iyi bir fırsat olarak görülmelidir.

‘’KARNELER SADECE ÇOCUKLARIN DEĞİL ANNE-BABALARIN DA PERFORMANSINI YANSITIR’’

Çocuklarımızı sadece notlarla değerlendirmek yerine bizim fark edemediğimiz üstün yeteneklere sahip olduklarını düşünerek onlara şefkatle yaklaşmalıyız. Onları gelecekte üstlenecekleri sorumlulukları kaldırabilecek bireyler olarak görmek ve ona göre daha samimi davranmak zorundayız. Bu açıdan karnelerin sadece çocukların değil anne-babaların da performansını yansıttığını düşünmeli, onlara sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaya gayret etmeliyiz. Tatil döneminde çocuklarımızın dinlenmelerine ve kitap okumalarına imkân sağlayarak, onların üç ay sonra başlayacakları eğitim öğretim sezonu için enerji depolamalarını sağlayabiliriz.’’

 

 

Bu haber 911 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...