Rahim Ağzı Kanseri Tarama Aracı Hizmette

13 Haziran 2015 15:42

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla oluşturulan Mobil Serviks Kanseri Tarama Aracı hizmet vermeye başladı.

Bir hafta Yalvaç TSM bölgesinde hizmet veren araç sayesinde Hüyüklü Beldesi, Yukarı Kaşıkara, Kumdanlı, Sücüllü, Bahtiyar köylerinde Serviks kanseri taraması için toplam 172 kişiden HPV DNA (Human Papilloma Virüsü) numune alımı ve Kolon (kalınbağırsak) kanseri taraması için ise 134 kişiden GGK (Gaitada Gizli Kan) testleri yapıldı.

Daha sonra Eğirdir ilçesine yönlendirilen araçla Tepeli, Yuvalı, Balkırı, Sorkuncak, Akdoğan,  Ağılköy,  Gökçe Hüyük, Bağacık, Barla, Bağören, Çayköy, Sevinçbey, Serpil, Kırıntı köylerinde Serviks kanseri taraması için toplam 197 kişiden HPV DNA numune alımı ve Kolon (kalınbağırsak) kanseri taraması için ise toplam 322 kişiye GGK testleri yapıldı. Mobil araçla taramalar Eğirdir ilçesinde devam etmekte olup, ilerleyen günlerde diğer ilçelere dönüşümlü olarak hizmet verileceği bildirildi.

                                     

Bu haber 857 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...