DEMİREL’in vefatı büyük üzüntü yarattı

19 Haziran 2015 00:14

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefat haberi memleketi Isparta ve doğum yeri olan Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de büyük üzüntüyle karşılandı. Demirel’in ölüm haberini sabah namazı öncesinde alan köylüler 'Allah rahmet eylesin' dileğinde bulundu.

Isparta’da börekçi Hakan Erdoğan, gece yarısı televizyon haberlerinden Demirel’in ölüm haberini duyduğunu belirterek, "Memleketimizin yetiştirdiği büyük bir devlet adamını kaybettik. Acımız büyük" dedi.

Demirel’in köylüleri ise ölüm haberini büyük üzüntüyle karşıladı. İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, "Köyümüzün yetiştirdiği, okuyan ve büyük devlet adamı olan değerli büyüğümüzü kaybettik. Köyümüzün, tüm Türkiye’nin, dünyanın başı sağ olsun. Değerli büyüğümüz Türkiye’yi tüm dünyaya tanıttı, tüm dünyanın tanıdığı bir devlet adamıydı. Çok üzgünüz. Türkiye’ye yollar, barajlar, büyük hizmetler kazandırmıştı" dedi.

Köylülerden Musa Çelik ise "Büyük devlet adamıydı. Yolumuzu yaptı, suyumuzu getirdi. Köylümüzdü, Allah rahmet eylesin" dedi. Köy imamı Şenol Arıbaş da, "Duyduk çok üzüldük. Büyük devlet adamıydı. Türkiye’nin başı sağ olsun. Memleketimize büyük hizmetleri oldu" diye konuştu.

Demirel’in köyden yetişen büyük devlet adamı olduğunu söyleyen köylülerden Hulusi Erdoğan, "Kendisinden küçüğüm ama tanışıyorduk. Allah rahmet eylesin" dedi. Zeki Eker ise "Demirel’in vefat haberiyle üzüldük. Hepimizin başı sağ olsun. Isparta’nın yetiştirdiği büyük devlet adamına rahmet dilerim" diye konuştu.

ANKARA’YA İSLAMKÖY EKMEĞİ GİDİYORDU

Demirel için Ankara’ya İslamköy ekmeği gönderen fırıncı Hasan Taşıyan, "4 yıl öncesine kadar haftanın belirli günlerinde Ankara’ya ekmek gönderiyorduk. Doktor sağlık sorunları nedeniyle yasaklayınca yine göndermeye devam ettik. Kendisi yemiyor fakat çalışanları yiyordu. Vefatını büyük üzüntüyle karşılıyoruz. O bizim babamızdı" diye konuştu.

Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin Müdürü Osman Siviloğlu, Türkiye içinde ve dışında milyonlarca seveni olan Süleyman Demirel’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Demirel’in bugün müze olarak kullanılan doğduğu evin 1920 yılında inşa edildiğini ve 1979’a kadar da aile tarafından kullanıldığını söyleyen Siviloğlu, Demirel çiftinin 1948’de İslamköy’deki bu evde üç gün süren bir düğünle evlendiklerini ve burada bir süre yaşadıklarını anlattı.

Demirel’in doğduğu büyüdüğü evi tanıtan Siviloğlu, Demirel’in doğduğunda kullanılan beşiği ve diğer eşyalarının da evde sergilendiğini dile getirdi.

''YERİ DOLDURULAMAZ BİR İNSANDI''

Kaymakkapı Meydanı’nda simit satan 54 yaşındaki Ömer Yılmaz, Süleyman Demirel’in ölümüyle ilgili, "Ne diyebilirim ki. O gerçekten büyük bir adamdı. Parti başkanlıkları, başbakanlıklar, cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’ye güzel eserler bıraktı. Yeri doldurulamaz bir insandı" dedi.

63 yaşındaki Kenan Vardar, "Isparta ve Türkiye’nin medar-ı iftarı, 80 öncesinin ’baba’ lakaplı usta siyasetçisi, barajlar kralı Süleyman Demirel’in ölüm haberini aldık. O büyük bir devlet adamıydı. Çok önemli bir isimdi. Böyle insanlara sahip çıkmıyoruz bari ölümünden sonra sahip çıkalım. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

''ORTAMI GERMEZDİ''

Demirel’in siyaset yaptığı dönemde ülkeyi germediğini söyleyen Ramazan Çelik de "Şimdikiler gibi değildi. İnsanları tahrik edip ortamı germiyordu. Demirel yumuşatırdı. İnsanlara gerilim vermezdi. En çok da bu yönüyle takdir ederdik" diye konuştu.

YEĞENİ KONUŞTU

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni işadamı Mesut Şener ise büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Demirel’in bir dünya lideri olduğunu vurgulayan Mesut Şener, "Döneminde Isparta da Türkiye de büyük hizmetler almıştır. Süleyman Demirel bir dünya lideridir, bir dünya markasıdır. İnanılmaz zekası, yaptığı hizmetleri ve kurduğu dostlukları hiç aklımızdan çıkmayacak. Ölümü bizleri derinden üzdü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Gerçekten çok üzgünüm ve daha fazla konuşamayacağım" dedi.

 

Bu haber 901 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...