DÜNYA BÖYLE DUYURDU

19 Haziran 2015 00:17

Türk siyasetinin 'babası'nın vefatı hem Türkiye'de hem de yurt dışında büyük yankı buldu.

Uluslararası ajansların acil koduyla geçtiği haberi dış basın şöyle duyurdu:

AFP: Türk siyasetinde yarım asrı aşkın süreye damga vuran dev bir figür olan eski cumhurbaşkanı ve başbakan Süleyman Demirel 90 yaşında hayatını kaybetti.

AP: Türk siyasetinde son yarım asrın en baskın figürlerinden biri olan Süleyman Demirel yaşamını yitirdi. Doktorlar, 90 yaşındaki Demirel Ankara'daki Güven Hastanesi'nde saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliğinden öldüğünü açıkladı.

Köy hayatından geldiği için "Çoban Sülü" olarak bilinen Demirel, popülist tarzı ve İslami sembolleri dikkatli kullanımı sayesinde, Türklerin çoğunluğunun yaşadığı muhafazakâr kırsalın seçim desteğini kazandı.

 REUTERS: Türkiye'nin iki kez ordu tarafından devrilen ve yedi kez iktidara gelen eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yaşamını yitirdi.

Demirel’in çocuğu yoktu. Ama iktidarda olduğu yıllarda, Türkiye’de tarımın can damarı konumundaki bölgelerde hayranları tarafından “Baba” lakabıyla adlandırılmıştı.

NEW YORK TIMES: Türkiye'de yedi dönem başbakanlık yapan ve ülkenin şiddet, ekonomik durgunluk ve askeri iktidarla mücadele ettiği yıllarda siyasete yön veren Süleyman Demirel hayatını kaybetti.

Bu haber 853 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...