Günaydın yarış pisti sözünü yerine getirdi

20 Haziran 2015 12:14

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  Isparta Motor ve Otomobil Sporları Kulübü’ne (IMOK) vermiş olduğu yarış pisti sözünü yerine getirdi. Gençlerin kullanabilecekleri bin 76 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki pistin asfaltlama çalışmaları da tamamlandı.

Belediye Başkanı Günaydın, pist alanında IMOK Başkanı Fatih İşçi ve motor sporlarına gönül veren gençlerle buluştu. Pistte gelinen son noktayı inceleyen ve açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, pistin aciliyet durumunda da uçak ve helikopterlerinde iniş yapabileceğini dile getirerek, stratejik bir pist haline geldiğini söyledi.

Yarış pistinin profesyonel bir şekilde yapıldığını ve ulusal yarışmalara ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip olduğunu dile getiren Günaydın, IMOK sporcularının ülkede çeşitli yarışmalara katıldıklarını ve kupalar kazandıklarını ifade etti. Bu ödülleri böyle bir piste sahip olmadıkları halde elde eden gençlere şimdi güzel bir pist hediye ettiklerini ve Türkiye’de çok daha güzel başarılara imza atacaklarına inandığını kaydeden Günaydın, Isparta’nın adının en güzel şekilde temsil edilmesi temennisinde bulundu. Ulusal bir pist yaptıklarını aktaran Günaydın, “Bu pisti kazasız belasız hayırlı bir şekilde kullanmalarını diliyorum” dedi. 

Başkan Günaydın’dan böyle bir projenin uygulanması talebini ilettiklerini söyleyen IMOK Başkanı Fatih İşçi de, 2 sene önce projelendirmesinin yapıldığını kaydetti. İşçi, “Belediye Başkanımız bizlere kucak açtı, çaresizliğimize el attı. Böyle bir yatırıma imza atması ve bize ülkemizde sayılı bir pist armağan etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.   

Isparta Belediyesi tarafından Eğirdir Karayolu Modül Mermer yanında yer alan alanda inşa edilen pist bin 76 metre uzunluğuna ve 25 metre enine sahip. Uluslararası düzeyde yarışmaların yapılabileceği şekilde dizayn edilen pistin 402 metrelik bölümü yarış ve diğer kalan uzunluk ise kalkma, durma mesafesi ve hazırlık alanı olarak planlandı.

 

Bu haber 1103 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...