‘Hiç taviz vermediği konu; demokrasiydi, özgürlüktü, hukuktu”

20 Haziran 2015 12:30

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Ankara’da düzenlenen törende yol arkadaşları O’nu anlattı.

Süleyman Demirel’in vefatının ardından dün Ankara’da düzenlenen törende arkadaşları ve devlet erkanı onu yalnız bırakmadı. Özellikle Demirel’in uzun yıllar doktorluğunu yapan Aylin Cesur, deyim yerindeyse hayatı Demirel’den öğrendiğini bildirdi.

CESUR: ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Törende Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, Hikmet Çetin ve İsmet Sezgin konuşma yaptı. Demirel'e şükranlarını sunan Aylin Cesur, "Hayatta her zaman doğru ve dürüst olmak gerektiğini, insan olmak gerektiğini, muhtaç olana yardım etmek gerektiğini, insanın her gün ne olursa olsun yeni bir umutla, yeni bir güne başlaması gerektiğini, Allah'a inanmanın en büyük göstergesinin vatana hizmet olması gerektiğini, Türkiye'yi sevmek gerektiğini, dünyayı sevmek gerektiğini, herkese eşit olmak gerektiğini sizden öğrendim" şeklinde konuştu.

ÇETİN: DEMOKRASİDEN TAVİZ VERMEDİ

Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ise Süleyman Demirel'in 20. yüzyılın ikinci yarısına damga vuran çok önemli devlet ve siyaset adamı olduğunu belirterek, "Hayatınızı milletinize ve halkınıza adadınız. Hiç taviz vermediğiniz konu, demokrasiydi, özgürlüktü, hukuktu" dedi.

SEZGİN: GÜNİZ SOKAK İSYANDIR

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, Güniz Sokak’ın önemine vurgu yaparak, "Güniz Sokak, bir haykırıştır, zulme zalime karşı çıkan bir yerdir. Güniz Sokak bir arayıştır, aydınlığın, sanatın, dostun, sevginin adresidir" diye konuştu.

Bu haber 840 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...