“Son yüzyılda tanık olduğum, en büyük liderlerden birisidir”

20 Haziran 2015 12:37

Anavatan eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ‘’Halkımızın o derin irfanı şahsında ortaya çıkmış bir liderdi. Bir atasözü ile kitaplar dolusu analize konu olabilecek meseleyi özetlemesi ve herkese ufuk açması bu milletin hiçbir ferdinin gözünden kaçmamıştır’’ dedi.

3 dönem Isparta Milletvekili olarak görev yapan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Isparta halkına ve Türk Milletine başsağlığı mesajını ileten Mumcu, Demirel'in yıllarca haksızlığa uğramış ve cahillikle muhatap almış bir devlet adamı olduğunun altını çizdi. 'Sadece Türkiye'de değil Dünyada son yüzyılda tanık olduğum en büyük liderlerden birisiydi' diyen Mumcu, dünün hesabını sormak isteyenlere tepki gösterdi. Mumcu, şöyle konuştu:

TARİHSEL BİR KİŞİLİK

"Bütün hemşehrilerimin, bütün milletimizin başı sağolsun. Demirel ailesinin, yakınlarının başısağolsun. Hiç şüphesiz ölüleri hayırla yadetmek bizim şiarımızdır, ilkemizdir ama sadece bu şiardan değil, samimi duygularla rahmetli Cumhurbaşkanımızı hayırla yadetmek istiyorum. Çok zor zamanlarımızın, çok zor koşulların içinden büyük olayların içinden kendisini değil, Türkiye'ye selamete ulaştırabilmek. Önemli bir liderdir, tarihsel bir kişiliktir.

HAKSIZLIK YAPIYORLAR

Çok güzel bir söz söylemişti. 'Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz' diye. Onun bilge kişiliği hakkında çok şey söylenebilir. Bugün söylemek istediğim şey şu. Bugünün koşullarından bakarak geçmişte olup bitenler üzerinden merhum Cumhurbaşkanını eleştirmek isteyenler var, görüyorum. Üzülüyorum. Onlar günlük güneşlik havayı gördükten sonra geçmişi bugünmüş gibi düşünüp, bugüne getirip kendilerinin hayal bile edemeyeceklerini rahmetliden bekliyorlar. Ya da 'yapmadı' diye eleştiriyorlar. Haksızlık olduğunu düşünüyorum. Dünyanın büyük bir kısmının, Güney Amerika'nın tümüyle, Orta Doğu'nun tümüyle diktatörlükle yönetildiği düşünüldüğünde bugünün dünyasında hariçten gazal okuyorlar. Bu da bizleri üzüyor, yaralıyor. İnsaf ve vicdan lazım. Her şeyi hakkı ve hakikatiyle değerlendirmek lazım. Şunu içtenlikle ve inanarak söyleyebilirim. Son yüzyılda tanık olduğum, sadece Türkiye için değil en büyük liderlerden birisidir. Halkımızın o derin irfanı şahsında ortaya çıkmış bir liderdi. Bir atasözü ile kitaplar dolusu analize konu olabilecek meseleyi özetlemesi ve herkese ufuk açması bu milletin hiçbir ferdinin gözünden kaçmamıştır. Bir cümleyle gerilimi ortadan kaldırması unutulamaz.

DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR

SÖZÜ HAKİKATTİR, GERÇEKTİR

Bazen cahillikle muhatap olmuştur. 'Dün Dündür, Bugün Bugündür' sözü çok eleştirmiştir. Bu Mevlana’nın ünlü sözüdür. 'Dün dünde kaldı cancağazım bugün yeni şeyler söylemek lazım' der Mevlana. Dün dün değil midir, bugün bugün değil midir? Dün dündür kardeşim. Düne takılıp kalanlar, geleceğe yürüyemezler. Hayat bir süreklilik ve değişim içindedir. O sürekliliğe ayak uydurmak zorundayız. Bu kadar net ve kesindir. Bu kadar doğru söz söylemiş adamı 'ilkesizlikle' suçlanmış olmasına yıllarca tanık olduk. Demirel bu sözünü hiçbir zaman fırsatçılık bağlamında kullanmış değildir. Hep barışçıl, sulhtan yana çözümden yana tavırlar takınmış bir siyasetçi olmuştur. Çok hakkı yendi diye düşünüyorum. Rahmetlinin kendisinden de dinlemiştim. Sağ siyasetin aydın entelektüeli fazla olmadığı için onların türküsünü söyleyen olmadı, onların hakkını koruyan olmadı. Onlarda bir iki anlattılar, anlayan olmadı. Döndüler sadece halka anlattılar kendilerini. Gerçekten de onları anlayabilecek olan sadece halktı. Sözüm ona aydınların, elit zümrelerin zaten ne anlatırsa anlatsın anlamaya niyeti yoktu. Hakikatler daima hükmünü söyler, hak ve hakikat bir aradadır. Şimdi merhum cumhurbaşkanımızın hakka yürüdüğü bir günde söylenecek en hakikatli söz şu olur; Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Hepimiz hesaba çekileceğiz. Rabbimiz onunla birlikte cümlemizin taksiratını affetsin. Milletine, yurduna hizmetleri inşallah şefaatine vesile olur."

Bu haber 981 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...