“Demirel ne mutlu sana, ne mutlu Demirel sevenlere..”

20 Haziran 2015 12:58

9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel, abisini duygu dolu sözlerle uğurladı. Şevket Demirel, ‘’Demirel ne mutlu sana, ne mutlu Demirel sevenlere... Seni orada bekleyen hizmetler gene memleket için önünde olacaktır, merak etme...’’ dedi.

Önceki gün vefat eden 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, dün Ankara’da düzenlenen devlet töreni ile Isparta’ya uğurlandı. Demirel’in kardeşi Şevket Demirel de törende abisi için söylediği sözlerle öne çıktı.

ŞEVKET DEMİREL: DEMİREL NE MUTLU SANA...

 TBMM’deki törende Demirel ailesi adına konuşma yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel, “Mevtanın nüfus kayıtlarına göre sahibi benim. Fakat şu anda mevtanın sahibi devlettir. Bu bakımdan devletimize, temsil eden organlara teşekkürlerimi arz ederim. Babamız 1972’de İslamköy’de ölümünde köylüler duyduğunda ‘eyvah dağ devrildi’ diye acılarını ve kayıplarını ifade etmişlerdi. Onun ölümünden 43 sene sonra vefat eden oğlu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatını duyan köylüler ve esnaf  ‘eyvah demokrasi ve refah pınarını kaybettik’ dediler. Gerçekten demokrasi ilkeleriyle atılan temeller bugün çok daha iyi, verimli seviyelere ulaşmıştır. Seveni olsun olmasın Süleyman Demirel toplumunun eğitim, sağlık, adalet, sanayi, tarım ciğerlerinin hepsine el atmıştır. Yaptıklarına karşılık şimdilik devlet onu büyük bir törenle borcunu ödemektedir. Belki de Demirel bu muazzam törende gözlerini açmak için gayret sarf etmektedir” şeklinde konuştu.

"DEMİREL MİLLETİN KALBİNDE HER ZAMAN YAŞAYACAK"

“Ne mutlu sana Demirel, ne mutlu buradaki Demirel sevenlere, devlet sahiplerine” diyen Şevket Demirel, şunları kaydetti:

 “Ruhun aziz olsun. Seni orada bekleyen hizmetler gene memleket için her zaman önünde olacaktır. Merak etme. Ailemiz olarak da büyük acımız vardır. Bütün devletin, bütün milletin acısı hepimizin acısıdır. Hazreti Mevlana “Benim en büyük düğün günüm ölüm günümdür” demiş. Ağlamaya, sızlamaya mecal vermeden dimdik ayakta durarak tıpkı Mevlana’da olduğu gibi imanla, gözyaşlarıyla Demirel’i ebedi istirahatkahlarına tevdi edeceğiz. Buradan sonra cuma namazı, cuma namazından sonra da programda belirttik. Isparta’ya, İslamköy’deki kendisine hazırlanmış olan, kendisine özel olarak tahsis edilmiş olan bir tepedeki, Çalca Tepe’deki mezarına defnedeceğiz. Demirel milletin kalbinde her zaman yaşayacak. Demirel ilkeleri bu memleketin her an önünde olacaktır. Yaşamının her noktasında  Demirel vardır. Ruhun şad olsun Demirel. Bu hizmeti görenlerin hepsine de teşekkür ediyorum.”

TÖRENE KATILANLAR

Meclis'te düzenlenen törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile çok sayıda Demirel'in birlikte siyaset yaptığı isimler de katıldı.

 

Bu haber 1000 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...