DEMİREL´E VEDA

20 Haziran 2015 12:59

Isparta’nın ve siyasetin sembolü haline gelen 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in naaşı dün ilimize geldi. Demirel’in cenazesi ailenin isteği üzerine ilk olarak SDÜ ardından da şehir içinden geçirilecek Isparta’ya veda ettirildi.

Türkiye siyaset tarihinin yarım asrında görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün Ankara'dan A tipi devlet protokolüyle ebedi istirahatgahı Isparta'ya bir askeri kargı uçağıyla gönderildi. Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazının ardından mahşeri bir kalabalık salavatlarla uğurladı.

9 ÜLKEDEN DEVLET YETKİLİSİ GELDİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle Ankara'da yapılacak cenaze törenine 9 ülkeden devlet yetkilisi katılıyor. KKTC'den Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bulunduğu törene şu isimler de katılıyor: Hırvatistan Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Dışişleri Bakanı Mate Granic, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım-Tatar Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Nahçivan Başbakanı Alovsat Bakşıyev, Romanya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Georghe Ciamba, Gürcistan Mülteciler ve Yerleşim Bakanı Sozar Subari.

ESKİ VE YENİ LİDERLER YALNIZ BIRAKMADI

Meclis'te düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis'te grubu bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yer aldı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile Demirel'in birlikte siyaset yaptığı çok sayıda isim de törene katılanlar arasındaydı.

ANKARA DEMİREL'İ UĞURLADI

Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak'taki evinin önünde yapıldı. Burada Demirel'in naaşına güller yağdırıldı, sokak gül suyu ile yıkandı. Ardından Meclis'te en üst protokolden devlet töreni yapıldı. Demirel'in naaşı, Meclis'te düzenlenen törenin ardından top arabasına konuldu. Siyasiler, yakınları ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan kortej eşliğinde cenaze Kocatepe Camii'ne götürüldü.

GÜL SUYU PÜSKÜRTÜLDÜ

Bu arada kortej camiye giderken Isparta'dan getirilen gül suyu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı için oluşturulan kortejin önündeki araçtan havaya püskürtüldü.

ADINI TAŞIYAN HAVAALANINA İNDİRİLDİ

Demirel’in naaşı Ankara’daki törenlerin ardından memleketi Isparta’ya getirildi. Cenaze ilk olarak Demirel’in adını taşıdığı Süleyman Demirel Havaalanına indirildi. Demirel’in naaşını Isparta protokolü karşıladı. Ardından Demirel’in naaşı karayoluyla kortej eşliğinde Isparta merkeze doğru yola çıktı.

İLK DURAK SDÜ

Karayoluyla getirilen Demirel’in cenazesi ilk olarak yine adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi’ne getirildi. Demirel’in cenazesini SDÜ personeli ve öğrenciler karşıladı. Burada toplanan kalabalık Demirel’in naaşına gül ve karanfil attı. Demirel’in naaşı daha sonra yine adını taşıdığı Süleyman Demirel Bulvarından merkeze doğru getirildi.

DEMİREL’İN CENAZESİNİN YOĞUN KALABALIK KARŞILADI

Merkezde Demirel’in naaşını yüzlerce insan karşıladı. Çoğu vatandaş gözyaşlarına boğulurken bazıları da derin sessizlik içinde Demirel’in naaşının geçişini izledi. Demirel’in cenazesi geçiş sırasında gül yağmuruna tutuldu.

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...