Adana´dan mümbit toprağı getirildi

20 Haziran 2015 19:20

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumartesi günü öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından anıt mezar yapılacak alana defnedildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren cenaze namazının kılındığı, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusunda Kur'an-ı Kerim okundu. Defin sırasında Adana'dan getirtilen mümbit toprağı, Çatalcabaraj suyu ve Seyhan toprak barajı suyu Demirel'in mezar toprağına ilave edildi.

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

Cenaze namazına katılmak için İslamköy'e gelen vatandaşlar, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Köy içinde üzerinde "Baba Süleyman Demirel seni unutmayacağız" yazan atkılar ve fötr şapkalar satışa sunuldu.

"GÜLE GÜLE BABAMIZ"

Cami bahçesinde taziye defteri açılırken, İslamköy'ün çeşitli yerlerine de Süleyman Demirel'in posterleri ve "Güle güle babamız, cumhurbaşkanımız, seni asla unutmayacağız" yazılı pankartlar asıldı.

ÇOK SAYIDA ÇELENK GÖNDERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Denktaş ailesi, Bedrettin Dalan, DSİ Genel Müdürlüğü, Erdoğan Demirören, Mehmet Haberal, Koç Ailesi, Cem Uzan, Yıldız Kenter ve İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum cenazeye çelenk gönderdi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN İNSAN GELDİ

Demirel’i son yolculuğuna uğurlamak ve son görevini yapabilmek için Türkiye’nin dört bir yanından insan İslamköy’e geldi.

Törenin yapıldığı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

 

 

Bu haber 990 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...