“İlimizin tarım ticareti 500 milyon lirayı geçti”

8 Kasım 2012 19:27

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Fuar Pazar gününe kadar açık kalacak.

Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında dün saat 13.30’da gerçekleştirilen 8’inci‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti İl Başkan Vekili Kamil İnci,  Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Meclis Başkanı Bedri Ayhan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Borsa Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Tarım İl Müdürü Sıdık İpek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

8 – 11 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara 71 firma katılırken ziyaretçi sayısının 20 bin kişiyi bulması bekleniyor. Fuarda Damlama sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan laboratuarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, havancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikler sunuluyor.

ADAR; “8 YILDA ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK”

Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı ev sahibi sıfatıyla Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar yaptı. Adar konuşmasında; “Bugün burada 2004 yılında ‘Yayla şartlarında tarım ve hayvancılık’ iddiasını ortaya koyarak başlattığımız organizasyonunun 8’incisini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ vizyonuyla kurulan Ticaret Borsamızın düzenlediği Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 8 yaşında. 8 yılda çok şey değişti. İzin verirseniz bu fuarın Isparta’ya ve Isparta ekonomisine ve sosyal hayata kattığı faydaları tek tek sıralayacağım.

“FUARIMIZLA İLİMİZİN TARIM

TİCARETİ 500 MİLYON LİRAYI GEÇTİ”

Isparta Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilkini yaptığımız 2004 yılında Isparta’da tarım ticareti hacmi 115 milyon TL idi zamanla büyüdü. Bugün Isparta tarım ticaretinde 500 milyon hedefini çoktan açtı. 2012 yılı sonu itibariyle tarım ve ticaret hacminin 600 milyon TL sınırına dayanmasını bekliyoruz. Isparta’da tarım ticareti de bu fuar ile birlikte büyüdü. Bu fuar Isparta’da tarım ve hayvancılığın nereden nereye geldiğinin en güzel göstergesidir.

“İLİMİZİ ULUSLAR ARASI FUARLARDA TEMSİL ETTİK VE TANITTIK”

Göller bölgesi tarım ve hayvancılık fuarını ilimizden, bölgemizden ve ülkemizden sektörün çok önemli aktörleri katılım gösteriyor. Her yıl açılışta bu alana artık sığamadığımızı dile getiriyoruz. Fuarımızın 8.’de maalesef aynı ortamda açıyoruz. Ancak Isparta Belediye Başkanlığının 2 ayrı yerde uluslar arası fuarlara da uygun projeler gerçekleştirmesi bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Ticaret Borsası’nın bölgesel fuarı 2 ayrı devasa proje kazandırmıştır. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

“BORSAMIZ TARIMIN ÖNCÜSÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Her yıl Isparta’da başarılı bir tarım fuarı organizasyonu gerçekleştiren Ticaret Borsası alanında dünyada ki gelişmeleri de yakından takip etmektedir. 2010 yılında İtalya’da ki elma fuarına dar kapsamlı bir katılım gerçekleştirdik, 2011 yılında borsamızın organizasyonu ile 30 kişilik bir heyetle dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen Anuga fuarına katıldık. Sektörde ki gelişmeleri yerinde gördük. Bu yıl Ticaret Borsası Isparta tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Paris’de 2 yıl bir düzenlenen SİAL fuarına katılmıştır. Ticaret Borsasının burada açtığı stant da Isparta’nın tarım ürünleri sergilenmiş ve dış ticaret yolunun açılması için tanıtılmıştır. 2013 yılında 1 yıl Köln’de, 1 yılda Paris’de düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarına Isparta firmalarının tabelalarını asmayı hedefliyoruz. Borsamız firma bazında katılım öncüsü olacaktır. Son yıllarda tarım ve hayvancılığa yapılan destekler arttı. Yapılan desteklerin verimli hale getirilebilmesi için çalışmalar yapılıyor.

“TARIMSAL DESTEKLER BİZİ MEMNUN EDİYOR”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı desteklemeye kurumu olan Tarım İl Müdürlüğü Tarımsal Destekler veriyor. Kırsal kalkınmaya yönelik projelere hibe destekler sağlanıyor. Bu gelişmeler bizleri memnun etmektedir. Buradan tarıma her türlü desteği esirgemeyen Sayın Vali’mize de teşekkür ediyoruz. İşte göller bölgesi tarım ve hayvancılık fuarı 8. yılında bu gelişmelere vesile oldu. inşallah tarım ve hayvancılık Isparta’da daha da gelişecek ve büyüyecektir” dedi.

GÜNAYDIN; “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında; “Bugün burada ilimiz için çok önemli bir açılış yapıyoruz. Bu fuarın ilimiz tanıtımına ve ekonomisine büyük katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

VALİ OĞUZ; “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Törende son konuşmayı Vali Memduh Oğuz  Vali Oğuz yağan yağmurdan dolayı konuşmasını çok kısa tutarak fuarın hayırlı uğurlu olmasını diledi ve katılımcıları fuarın açılışında kurdela kesmeye davet etti.  

Daha sonra, fuarın açılış kurdelası törene katılan Vali Memduh Oğuz ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi ve protokol üyeleri ile diğer davetliler fuarı gezerek incelemelerde bulundular. 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...