Etnografya Müzesi yapımı tam gaz

9 Kasım 2012 19:32

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’nda yapımına başlanan ve Türkiye’nin en büyük etnografya müzesi olma özelliğinde bulunan inşaat alanında çalışmalar gece gündüz devam ediyor.65 metreyüksekliğinde3100 metrekaregenişliğindeki müzenin hafriyat çalışmaları tamamlanırken, binayı taşıyacak olan 72 adet21 metrederinliğinde71 cmçapında kazıklama temel, üzerine de radyal temel çalışmalarında son aşamaya gelindi.

İnşaatı 8 ay sonra tamamlanacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların hızla ilerlemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müzenin yıllar boyu ayakta kalacağını, depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini ve içerisinde barındıracağı kilim ve halılarla geleceğe teslim edileceğini dile getirdi. Özel bir yapı çalışması uyguladıklarını söyleyen Başkan Günaydın, inşaatın kazık çakma işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, çalışmaların gece yarılarına kadar devam ettiğini ifade etti. Çok ciddi bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünden bahseden Başkan Günaydın, “21 metrederinliğindeki,71 cmçapında 72 adet kazık çakıyoruz. 7 tane kalan kazığımız var, bunlarda tamamlanıyor. Çalışmalarımız gayet düzgün ve hatasız olarak devam ediyor. Diğer uçtaki inşaat alanımızın radyal temel için kalıplarımızda döşeniyor. O kısım 2 katlı olmasına karşın radyal temel uygulaması yapıyoruz. İki binayı dayanıklı bir şekilde yapıyoruz. Tüm hesaplarımız en ince ayrıntılarına göre yapıldı. Çalışmalar çift vardiya olarak devam ediyor. Her şey gayet güzel ve yerinde yapılıyor. Müteahhit ve kontrollük yapan arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu bina tamamlandığında Isparta’nın gururu olacak. Bu yapının Isparta’mıza, tarihimize ve gelecek neslimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 867 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...