HEM, 939 kurs açarak 19 bin Isparta’lıya eğitim verdi

25 Haziran 2015 18:55

2014 – 2015 Eğitim - Öğretim dönemi içerisinde mesleki ve sosyal - kültürel alanlarda toplam 939 kurs açan Halk Eğitim Merkezi, tam 18 bin 932 kişiye eğitim verdi. Her yıl kurs ve kursiyer sayısında büyük bir artışın yaşandığı Halk Eğitim Merkezi’nde, mesleki, teknik, soysal - kültürel ve okuma - yazma kursları büyük ilgi gördü. Açılan kursların tamamında bayan kursiyerlerin sayısının yüksek olması dikkat çekti.

1957 yılından bu yana hizmet veren Isparta Merkezdeki Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü (HEM),, her yıl rekor kurs ve kursiyer sayısına ulaşıyor. Halk Eğitim Merkezi, son 10 yılda 160 binden fazla Ispartalıya çeşitli branşlarda eğitim verdi. Voleybol, halkoyunları, aerobik fitness, Almanca, Rusça, İngilizce ve Matematik gibi onlarca dalda, sosyal kültürel eğitim veren kurum, aynı zamanda mesleki teknik kurslarda düzenliyor. Bilgisayar kullanımı, temel muhasebe, arı yetiştiriciliği ve iş güvenliği gibi birçok alanda mesleki eğitim kurslara imza atan HEM, vatandaşları meslek sahibi yapıyor.

Geçtiğimiz yıllarda özellikle okuma - yazma konusunda ilde seferberlik ilan eden Halk Eğitim Merkezi, açtığı yüzlerce kurs sayesinde binlerce kişiyi okur - yazar yaptı. İldeki okumaz - yazmaz oranını iyice düşüren ve adeta yüzde sıfır noktasına kadar getiren Halk Eğitim, bu yıl ise mesleki ve sosyal - kültürel kurslara ağırlık verdi. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde mesleki teknik alanında 76 farklı branşta toplam 745 kurs açıldı. Bu kurslarda 12 bin 417 kişi eğitim gördü. Sosyal - kültürel alanda ise 47 branşta 423 kurs açılırken, bunlara 9 bin 341 kursiyer katıldı. Okuma - yazma alanında da 12 kurs açıldı, 334 kişi eğitimler sonunda okur - yazar oldu.

Halk Eğitim Merkezinde toplamda ise 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde açtığı 939 kursa 18 bin 932 kursiyer katıldı. Hem mesleki ve teknik alanında hem de sosyal - kültürel alanda açılan kursların tamamına, bayanların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Mesleki teknik alanında 12 bin 417 kişiden 8 bin 976’sını bayanlar oluştururken, sosyal - kültürel kurslarda ise 7 bin 341 kursiyerden 4 bin 789’u bayan oldu. Toplam kursiyerden 13 bin 765’i bayan olurken, erkeklerin sayısı ise, 5 bin 167’de kaldı.

2014 - 2015 Eğitim - Öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yapan Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı; “Milli Eğitim Bakanlığının Hayat boyu öğrenme faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. ‘Yediden Yetmişe Eğitim’ ilkesine göre hareket eden Halk eğitimi merkezlerinde; nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu hedefler doğrultusunda Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; kurslar açılarak bilgi, beceri kazandırılarak meslek sahibi olma imkânı sağlanmaktadır. Halk Eğitim Merkezlerimiz Beşikten Mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere,  hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş,  Çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır.

Kurum olarak Örgün eğitim dışına çıkmış ya da değişik nedenlerle ara vermek zorunda kalmış vatandaşlarımıza açık ortaokul ve açık lise kayıt işlemleri ile hizmet etmekteyiz.  Bugün itibari ile işlemlerini takip ettiğimiz bin adet açık ortaokul ve 4 bin adet açık lise öğrencimizle Isparta’nın en çok öğrencisine sahip okuluz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimizin ortak hedefi; birlik beraberlik ve kardeşlik duygularıyla hareket edip, birbirimizi kucaklayarak, yarınlara emin adımlarla yürümek, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için elbirliği ile çok çalışmaktır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün çalışmalarına destek veren öncelikle halkımıza, Halk Eğitimi merkezimizi müdür yardımcılarıma, millî Eğitim müdürümüze, değerli milletvekillerimize ve özellikle de bizlerden desteğini eksik etmeyen sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber 1043 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...