“Sizler bir tarihsiniz”

25 Haziran 2015 18:56

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı’nın kendisine yaptığı taziye ziyaretinde konuşan İşadamı Şevket Demirel, “Ispartalı kendisine yaptığı hizmete teşekkür etmekte gecikmesin. Yeni organlar, yeni kişiler gelip hizmet yarışına girsin. Demirel’e Allah rahmet eylesin demekten başka, vasiyetlerinde, isteklerinde yapamadığı hiçbirşey kalmadı. Ayrıyeten felsefesini yürütecek olan bir vakıf ile, bir müze ile ebedi olarak yaşayacaktır” dedi.

Türk siyasetine damga vuran 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesinin ardından kardeşi İşadamı Şevket Demirel’e taziye ziyaretleri devam ediyor.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, ebediyete intikal eden Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İşadamı Şevket Demirel’i ziyaret eden Başkan Aybatılı, hem Şevket Demirel’in hem merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in her zaman rehberlik görevinde bulunduğunu söyledi.

Ziyarette  Başkan Aybatılı, hem merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hem de Şevket Demirel’in rehberliğinde büyük hizmetler yapıldığını söyledi.

Aybatılı; “Siz bize bir rehberlik yaptınız. Önümüze koydunuz. Biz de bu bizim önümüze koymuş olduğunuz rehber doğrultusunda devam ediyoruz. Türkiye genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız bu rehberi bizim önümüze koydu. Ama Isparta’da da siz bu rehberi bizim önümüze koydunuz. Dolayısıyla koymuş olduğunuz bu rehberler doğrultusunda biz Isparta’da çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz. Sizden Allah razı olsun. Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza Gani gani rahmet eylesin. Sizler bir tarihsiniz. Hem Türkiye için hem Isparta için. Isparta’da ve Türkiye’de emeğiniz, hizmetiniz çok. Dolayısıyla bu hizmetlerin karşısında hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutlaka Yüce Rabbim tarafından ödüllendirileceğini düşünüyorum. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman sizlerin arkasında ve yanınızda olacağız. Sizleri ve yapmış olduğunuz hizmetleri anmak suretiyle yaşantımızı sürdüreceğiz ve bizden sonraki nesillere sizi anlatacağız”.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 1979 yılında kendisine bıraktığı vasiyeti anlatan kardeşi İşadamı Şevket Demirel ise; ‘büyük bir tören istemiyordu ama günün şartları böyle gelişti. Çünkü O’na devlet sahip çıktı” dedi.

Demirel; “ ‘Devlet, merasimle kaldıracağız’ dedi. Halbuki Demirel’in  1979 karışıklığında bana bir vasiyeti vardı. Bunlardan bir tanesi, ‘beni burada bırakma’. Yani sanki ben ondan sonra gidecekmişim gibi. Ve, ‘büyük merasim de istemiyorum’ demişti. Ama günün şartlarına göre, serbest bıraktım. Ve TBMM önünde yaptığım konuşmada; ‘nüfus kağıdında şu ana kadar benimdi, şu andan sonra devletin’ demiştim. Hakikaten devlet, büyük bir coşku ve alaka ile gerek TBMM önündeki merasimi, gerek Kocatepe Camii’ndeki büyük cemaatle kılınan Cuma namazı ve yine oradaki namaza müteakip havaalanına kadar da yine devlet eliyle, devletin aracıyla, iki F-16 uçağının iştiraki ile uçarak getirilen Demirel, kendi ismini taşıyan Havaalanına indirildi” dedi.

Demirel’e tüm Türkiye’nin sahip çıktığını belirten İşadamı Şevket Demirel, “Demirel’in cenazesindeki sevgi seli Türkiye’nin şu günlerdeki kritik politik durumunda sevgiye ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Yani Demirel ölümüyle de böyle bir vazifeyi yaptı gitti” diye konuştu.

Demirel; “Cumartesi sabahtan itibaren de milyonlar oraya dökülmeye başladı. Hele ki zamanında böyle geniş çaplı çalışma yapmışım diye ben kendimi ibra ettim. Sayı adet bildirmeye gerek yok bence.

Mısır’lı Reis-i Cumhur Muhammed Necip’in ölümünde 13 milyon kişi cenaze töreninde bulundu ve dünyanın en büyük merasimi denildi. Fakat gördüm ki, Ankara’dan itibaren pencereden sarkan ağlamalar,  keza Isparta içinden geçişinde gösterilen tezahürat, alaka – ilgi ve ertesi günkü merasimde de 600 dekarlık olan sahayı dolduran, yurdun dört köşesinden gelmiş kimseler olmak üzere kendisini ebedi istirahatgahına tevdi etme mutluluğunu tattık. Bunu Isparta için yaptım. Bunu, vatan için yaptım. Şu üç günkü sevgi denizi Türkiye’nin bu kritik politik durumunda memleketin sevgiye, liderlere ne kadar bağlı olduğunu, ne kadar işbirliğine ihtiyacımız olduğunu gösterdiği için Demirel ölümüyle de öyle bir vazife yaptı gitti” diye konuştu.

Atabey’e gelen Selçuklu Kumandanı Ertokuş Bey’in ülkeyi Bizans’tan alıp Türk İslam’a teslim ettiğini belirten Şevket Demirel, “Süleyman Demirel de ekonomi kumandanı olarak gelmiştir. Fakir ülkeyi ayağa kaldırmıştır” dedi.

Şevket Demirel; “Demirel ise, ekonomi kumandanı olarak geldi, fakir ülkeyi, ızdırap içinde olan insanları, içecek çorba bulamayan ihtiyarları köşe bucak arattırıp onları da ayağa kaldırdı. İnşallah Isparta’ya böyle hizmetler getirecek olan vatansever hemşehrilerimiz çıkar. Yine onları da Isparta olarak kalbimize basarız, yüceltiriz ve Isparta sevgisini de ilelebet bunlarla beraber yaşarız. Tıpkı bugünkü olduğu gibi” dedi.

Isparta’ya yapılan hizmetler karşısında Ispartalının da takdir etmede gecikmemesi konusuna vurgu yapan Şevket Demirel, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Memet Aybatılı’ya da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Demirel son olarak, “Ispartalı kendisine yaptığı hizmete teşekkür etmekte gecikmesin. Yeni organlar, yeni kişiler gelip hizmet yarışına girsin. Demirel’e Allah rahmet eylesin demekten başka, vasiyetlerinde, isteklerinde yapamadığı hiçbirşey kalmadı. Ayrıyeten felsefesini yürütecek olan bir vakıf ile, bir müze ile ebedi olarak yaşayacaktır” dedi. 

Bu haber 980 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...