“Emaneti, ebediyen var olacaktır”

9 Kasım 2012 19:38

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74’ncü yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Yalçın’ın mesajı şöyle: “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılıp Hakka yürüyüşünün 74’ncü yılına ulaşmış bulunuyoruz.

Ömrünü Türk milletinin varoluş ve bağımsızlığına vakfetmiş, işgalci güruh ve destekçisi zavallıları bozguna uğratmış, bu büyük asker, devlet ve siyaset adamını bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.

İstiklal savaşı günlerinde karanlıktan aydınlığa, bağımlılıktan özgürlüğe, kargaşadan düzenli bir hayata geçişin alt yapısını hazırlayıp, onurlu ve bağımsız yaşamak için üstün mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz vardır.

Atatürk, Türk milletinin tarihi birikimine inanmış, en zor zamanlarda bile milletin gücünden zerre kadar kuşkuya düşmeden zorlukların üstesinden gelinebileceğini göstermiştir.

Zamanının en modern silahları ve en görkemli ordularını dize getirerek, Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altına alınamayacağını göstermiştir.

Aziz Atatürk, bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacaktır. Bizlere kazandırdıklarının bir kesim tarafından tahrif edilip, cumhuriyetin temellerini bozma çabaları amaçlarına ulaşamayacak. Bize işaret ettiğin muasır medeniyete ulaşma ülküsünden ve milli değerlerimizden taviz vermeden, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için mücadelemiz sürecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılışınızın 74’ncü yılında hürmet ve minnetle anarken aziz hatırasını minnet duygularımla yâd ediyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhun şad, mekânın cennet olsun”. 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...