“Çocuklarımız Dinini lâyıkı ile öğrensin”

26 Haziran 2015 18:55

İl Müftüsü Galip Akın, Yaz Kur'an Kurslarının 22 Haziran Pazartesi günü başladığını belirterek velilere çağrıda bulunarak, "Çocuklarımızın dinini, diyanetini doğru bir şekilde öğrenmeleri için onları mutlaka Yaz Kur'an Kurslarına gönderin" dedi.

İl Müftüsü Galip Akın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi ülkemizin % 99'u Müslümandır. Dolayısıyla dini İslam olan milletimizin dinini layıkı İle öğrenmesi ve en doğru şekilde uygulaması en güzel yol olacaktır. Bu doğrultuda Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yılda Yaz Kur'an Kursları düzenlemekteyiz. Kurslar 22 Haziran Pazartesi günü yani geçtiğimiz gün başladı. Ancak, kurslarımıza halen kayıtlar devam etmektedir. Ben buradan tüm anne ve babaları çocuklarını kurslara göndermeleri çağrısında bulunuyorum. Kuran kurslarımızda yaş şimdi yoktur. Ana sınıfından Liseye kadar her yaşta çocuk kurslarımıza katılabilir. Zira çocuklarımız dinini, diyanetini doğru bir şekilde öğrenirlerse ibadetlerini, hal ve hareketlerini de doğru bir şekilde yaparlar" dedi.

İl Müftüsü Galip Akın, Yaz Kur'an Kursları için kayıtların 29 Haziran'a kadar devam edeceğini ve kursların 21 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini sözlerin ekledi.

 

Bu haber 904 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...